Hallandsposten

Hammers–tyringe

-

En poäng på de inledande tre matcherna. Det var inte så som Halmstad Hammers hade tänkt sig inledninge­n av säsongen 2017/18.

– Nej, verkligen inte! Därför handlar det nästan om en sexpoängsm­atch nu om vi ska vara med och fightas om en plats i Allettan, påpekar Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson och avser kvällens match mot jumbon Tyringe som, liksom Hammers, bara har en ynka poäng.

Johansson är helt på det klara vad som måste göras.

– Vi måste bli mer konsekvent­a i vårt agerande, jobba klart alla situatione­r utan att fuska och hitta tillbaka till grunderna. För vi har ju bevisat tidigare på försäsonge­n att vi kan spela bra hockey.

Tyringe är seriens yngsta lag med en snittålder på lite drygt 20 år och med lagkaptene­n Viktor Sundström som lagets pappa med sina 29 år.

– Det kommer att vara ungdomlig entusiasm där vi absolut inte får stå och titta på. Samtidigt även en portion smartness för att utnyttja deras misstag.

”Fredda” låter målvakten Adam Ohre få fortsatt förtroende i målet, ”men han måste få hjälp”, men ändrar sedan i femmorna där Gustaf Berling tar plats bredvid Martin Pärna och Marcus Borgh medan den egna talangen Tim Brithén, i Anton Avehags frånvaro, tar plats bland backarna igen.

Däremot är kedjan med Jesper Johansson, Simon Stark och Björn Hjärpe intakt.

– Det är den enda kedjan som har levererat så här långt. Nu är et hög tid att de andra också gör det, slår han fast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden