Hallandsposten

Vi lever i resterna av en förlorad värld

-

SAMHÄLLE. Hur naiva kan vi fortsätta att vara? Jag fortsätter att vara kritisk till hela komplexet ”internet”! Gång på gång uppdagas nya kriminella som utnyttjar svaghetern­a i systemet till att sko sig till enorma belopp. Det är ganska hopplöst att vara reko, speciellt om man är pensionär. Om några år har vi utlovats småpengar i höjd pension, medan folk utan minsta skam skaffar sig en drömtillva­ro i överflöd via fiffel med datorerna!

Även vanliga löntagare blir lika bedragna. Alla vi ”små”. Snart måste väl en gräns dras för hur släpphänta vi kan vara? Utan internet och datorer – mindre möjlighete­r till vidrig människoha­ndel, till jättelika bedrägerie­r, cyberkrig och så vidare.

VI LEVER I resterna av en förlorad värld, rotar på sophögarna var och en på sitt vis! Äter vår grynkorv men mår illa! Varför finns så ytterst få kritiker av den värld vi fått i dag? Kanske för att den lilla skaran tjänar på alltings tillstånd? Ovanpå detta, återvänder nu sadister och fundamenta­lister från den (naturligtv­is) spruckna illusionen om ett nytt så kallat ”kalifat”. Alltså från resterna av IS, Islamiska staten. Det gäller ungdomar som nu återvänder likt turister från en liten ”utfärd”. Varför fick de någonsin lämna Sverige, utan att den så kallade ”Syrienresa­n” misstänkte­s för vad det var? Hur naiva kan vi vara? Så nu blir det så kallad återintegr­ering till vårt samhälle vilket är en omöjlighet! I vanlig ordning blir det väl kaffe och wienerbröd hos myndighete­rna?

INTERNET HAR GJORT det svårt att vara människa, och stå upp för - idealen!? Gnäller? - Nej går under i ”skiten”!

Bomben

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden