Hallandsposten

Unga får egen kväll på Strandhote­llet

- CARINA NILSSON

Det behövs mer att göra för kommunens tonåringar. Därför ordnar Strandhote­llet, Laholms sparbank och kommunen ett event på Strandhote­llet på fredag.

Initiative­t kommer från Laholms sparbank som fortsätter att pytsa ut pengar under sitt jubileumså­r. Den här gången satsar man på kommunens tonåringar.

– VI HAR fått signaler om att de lite äldre ungdomarna inte har så mycket aktivitete­r. Vi tog kontakt med Strandhote­llet och kommunen, och tillsamman­s ska vi nu ordna en klubbkväll på Strandhote­llet på fredag, säger Jonatan Jacobsson på Laholms sparbank.

Kommunens ungdomssam­ordnare Sofia Larsson bekräftar att det behövs mer aktivitete­r för målgruppen. Klubbkväll­en riktar sig till alla mellan årskurs åtta och årskurs tre i gymnasiet.

– JAG TROR ungdomarna tycker det är kul att det blir något på ett riktigt uteställe som Strandhote­llet. Det finns dj och dans, eller annars kan man sitta i baren och prata över en alkoholfri drink, säger hon.

Även Strandhote­llets ägare Andreas Toresson tycker att det är viktigt att det finns ett ställe där ungdomar kan träffas.

–Kan man samarbeta så här så är det jättebra. Om det faller väl ut kanske det kan bli ett återkomman­de evenemang med fler sponsorer, säger han.

Klubbkväll­en har fått namnet Club Friday och eventet är förstås drogfritt. Cirka 100 personer har förköpt biljetter och arrangörer­na hoppas på cirka 250 personer.

 ?? Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV ?? MUSIK LOCKAR. Kommunens tonåringar får en egen kväll på Strandhote­llet, som förhoppnin­gsvis blir lika välbesökt som Basshunter­s konsert.
Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV MUSIK LOCKAR. Kommunens tonåringar får en egen kväll på Strandhote­llet, som förhoppnin­gsvis blir lika välbesökt som Basshunter­s konsert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden