Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I S:ta Katarina kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Egon Björnfors, Halmstad. Som inledning spelade kantor Stefan Ljungberg Air av J S Bach. Solisterna Amanda och Emilia Schoberg sjöng Himlen är oskyldigt blå av T&K Gärdestad samt Hallelujah av L Cohen. Officiant var komministe­r Ulf Edlund. Avsked togs i kapellet och som avslutning spelades på orgel Tröstevisa av B Andersson.

* I S:ta Anna kapell har borgerlig begravning­sceremoni hållits för Roy Carlsson, Halmstad. Musik som spelades var Cavatina med Stanley Myers, Sommarkort med Cornelis Vreeswijk, Du är för alltid en del utav mig med Henrik Åberg, Var är du min vän med Lisa Nilsson, Aldrig ska jag sluta älska dig med Jonas Gardell samt Blott en dag med Freddie Wadling. Officiant var Håkan Benskiöld.

* I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Åke Carlsson, Halmstad. Som inledning spelade musikdirek­tör Cecilia Sandgren Morgonstäm­ning av E Grieg varefter Nina Widegren sjöng Sång till friheten av B Afzelius samt Himlen är oskyldigt blå av T&K Gärdestad. Officiant var kyrkoherde emeritus Per Moberg. Solisten framförde Den jag kunde va’ av M Wiehe. Akten avslutades med att La Paloma med Arne Lamberth spelades.

* I Snöstorps kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Kerstin Gabrielsso­n, Vallås. Akten inleddes med att kantor Lena Nielsen på orgel spelade Blott en dag av L Sandell. Officiant var komministe­r Stellan Bengtsson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked. Som avslutning­smusik spelades Ljus och värme av Å Alexanders­en.

* I Femsjö kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Olof ”Olle” Hallborg. Kantor Kristina Lindsten och violiniste­n Jonas Persson inledde akten med att framföra Före gryningen av B Andersson. Därefter sjöng solisten Jonas Persson Dagen är nära av G F Händel. Officiant var Sten Nilsson. Musikerna spelade Koppången av P-E. Moraeus. I kyrkan tog maken och sonen med familj tillsamman­s med syskon, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Vid avskedet framförde olisten Var inte rädd av Y Eggehorn/l Moberg och som avslutning spelade kantorn Jesu bleibet meine Freude av J S Bach.

* I Torups kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Astrid Johansson, Halmstad. Som inledning spelade församling­smusiker Maria Elisson på piano Time to say goodbye av F Sartori, därefter lyssnade man på Over the rainbow med Israel Kamakawawi­wo’ole. Kenneth Benjaminss­on sjöng Håll mitt hjärta av B Skifs/p Hallström. Officiant var kyrkoherde Kjell-åke Dernestål. I kyrkan tog barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Himlen är oskyldigt blå av T & K Gärdestad och som avslutning spelades Tröstevisa av B Andersson.

* I Färgaryds kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Linnéa Johansson, Hyltebruk. Som inledning spelade kantor Regina Burton Air av J S Bach varefter barnbarnet Ami Skånberg-dahlstedt ackompanje­rad av kantorn på piano framförde sin dans Farväl Mormor till musiken Gymnopédie av E Satie. Solisten Angela Lagerkvist sjöng Jag har hört om en stad av L Lithell. Officiant var kyrkoherde Bo Lindbladh. I kyrkan tog döttrarna med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Som en bro över mörka vatten av P Simon/ Å Arenhill och som avslutning spelade kantorn den skotska folkmelodi­n Amazing grace. TOMAS TRANSTRÖME­R 1931–2015

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden