Hallandsposten

”FABBE” RÄDDADE POÄNG

BORDTENNIS: HBTK ILLA UTE I PREMIÄREN

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Mattias Karlsson kvar hemma i Halmstad och underläge med 1–3 i premiären mot nykomlinge­n Ängby/spårvägen. Då klev rutinerade reserven Fabian Åkeström in och räddade en poäng.

”Jag är besviken över att vi inte fick med oss en vinst, men det var roligt att se Elias spela så stabilt.”

ÄNGBY/SPÅRVÄGEN HALMSTAD BTK 3 3

– Det var lite spänt eftersom jag var stor favorit, men det var bara att försöka göra sitt bästa, säger Fabian Åkerström.

Men motståndar­en, blott 15-årige Martin Friis, hade allt att vinna och kunde spela utan press när en poäng redan var säkrad för huvudstads­laget i Liljeholms­hallen.

Dessutom har Åkerström fortfarand­e stora problem med ett hopparknä och kan inte träna för fullt.

Ändå visade han klass när tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson bytte ut Anders Eriksson och satsade på Fabian i den sista singelmatc­hen.

– ”Fabbe” gjorde det jättebra, men tyvärr fick han ont i knät under matchen och det är skit. Trots sina bekymmer gjorde han en heroisk insats, berömmer ”Tickan”. Hur illa är det?

– Jag har kört rehab hela sommaren för att stärka upp musklerna ULF ”TICKAN” CARLSSON

Tränare i Halmstad BTK

runt knät, men jag kan inte röra mig så mycket som jag vill. Tyvärr tar hela processen lång tid – fast det är jag inställd på, säger Åkerström. Han fortsätter: – Men jag får kanske fundera på att ta en spruta i samband med matcherna i Pingisliga­n – vi får se vad som händer.

”TICKAN” HADE GETT Mattias Karlsson ledigt och satsade på nyförvärve­t Ibrahima Diaw, men fransmanne­n som i fjol spelade i Falkenberg fick en tung start i sin nya klubb. 25-åringen förlorade med 0–3 mot både Daniel Schaffer och japanen Satoshi Aida och gjorde en slät figur.

– ”Ibra” var helt frånvarand­e. En så duktig spelare ska inte falla igenom på det viset. Det chockade mig, erkänner ”Tickan”. Var han nervös?

– Man ska inte hitta svårighete­r utan gå in i hagen och vara kaxig. Vi pratade om just det här innan matchen och så blev det precis tvärtom. Det måste till mer energi och positivt tänkande.

En som däremot var riktigt på hugget var Elias Ranefur. Han kommer ursprungli­gen från Ängby och verkade trivas alldeles utmärkt i sin gamla hemmahall.

FÖRST AVFÄRDADE RANEFUR unge Friis i tre raka set och följde upp den vinsten med att enkelt slå Schaffer med 11–6, 11–4 och 11–7.

– Jag är besviken över att vi inte fick med oss en vinst, men det var roligt att se Elias spela så stabilt. Det är så här vi vill att det ska vara, tycker Carlsson, som även fick se Anders Eriksson börja inspirerat.

Han vann de två inledande seten i första matchen mot Aida och hade sedan 3–0 i tredje då Ängby/spårvägen-tränaren Mikael Appelgren tog en time-out. Sedan svängde matchen totalt och japanen krigade sig till segern med 3–2.

Det anmärkning­svärda var att samtliga fyra premiärmat­cher slutade 3–3.

– Det är ovanligt. Vi hade en gyllene chans att gå upp i serietopp direkt, men tog den inte så nu får alla börja om på samma kula.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? FIXADE EN POÄNG. Fabian Åkerström har stora problem med ett knä, men rutinen blev avgörande då han vann sista matchen mot jättetalan­gen Martin Friis.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV FIXADE EN POÄNG. Fabian Åkerström har stora problem med ett knä, men rutinen blev avgörande då han vann sista matchen mot jättetalan­gen Martin Friis.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden