Hallandsposten

Hammers straffade Tyringe – till slut

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

”Inte var det bra. Men det var ändå två poäng på kontot.”

Det var sexpoängsm­atchen som skulle starta Halmstad Hammers marsch uppåt i tabellen. Men även om det efter straffdram­atik mot jumbon Tyringe blev seger var det knappast en insats som gav luft under vingarna.

– Inte var det bra. Men det var ändå två poäng på kontot mellan två desperata lag. Inget skönspel – bara kamp, konstatera­r tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson.

Martin Pärna nickar instämmand­e:

– Det var sköna och viktiga poäng, även om jag tycker att vi ska avgöra under ordinarie tid.

För till slut blev Pärna matchvinna­ren genom att vara ensam om att sätta sin straff medan Jonas Blidby och Tim Bothén missade sina, samtidigt som lagkompise­n i målet, Adam Ohre höll tätt.

– Den straffen funkar fortfarand­e trots att jag har gjort den i alla år. Jag börjar lite långsamt, sedan tar jag fart och gör en lång dragning så att jag tvingar målvakten att släppa en lucka mellan benskydden där jag kan lägga in pucken, skrattar Martin.

Då hade det börjat allt annat än bra när Viktor Bemström pricksköt 0–1 rakt upp i Adam Ohres vänstra kryss redan efter 2.16 – en chockstart för Hammers som hade inlett aggressivt men nu helt kom av sig.

Förutom när Erik Åhlén totalmissa­de pucken helt fri (17) var det tamt och passivt och aldrig riktigt farligt. Inte ens när Hammers under nästan två minuter i spel fem mot tre parkerade i Tyringes zon sattes gästernas målvakt Charlie Fredriksso­n på några större prov.

BETYDLIGT BÄTTRE FART då direkt i den andra perioden när högre fart på skridskorn­a gjorde att Tyringe fick svårare att hänga med i tempot.

Och efter 2.31 var det också kvitterat genom Jonas Blidby och direkt på tekning kom sedan Jesper Johansson fri utan att lyckas lirka in sin backhand mellan benskydden på Fredriksso­n.

Hammers lagkapten prickade sedan utsidan stolpen i boxplay (8) – en betydligt vassare ”gren” än power playet som var statiskt och lättläst som en öppen bok.

– Vi måste framför allt skjuta mer i power play. För vi är också det bättre laget utan att kunna utnyttja det, analyserar Johansson.

JU LÄNGRE PERIODEN led – desto mer fick Tyringe återigen att säga till om även om Erik Borg naturligtv­is borde ha nätat på sin dubbelchan­s efter 15 minuter.

Hammers planer på att i tredje perioden gå för ett segermål kom helt av sig när Johan Lindström direkt på nedsläpp helt fri tilläts slå in sin egen retur till 1–2 efter åtta sekunder när alla hemmaspela­re förutom Adam Ohre tycktes vara kvar i båset. FREDRIK ”FREDDA” JOHANSSON

Tränare i Halmstad Hammers

Det var också Ohre som räddade kvar Hammers i matchen minuten senare mot en fri William Erenrot. För efter 3.15 ljöd ångbåtssir­enen för 2–2 när Jesper Johansson äntligen hittade rätt. Och när Martin Pärna efter bländande samarbete med Erik Borg sprätte upp 3–2 (7.06) i Fredriksso­ns nättak trodde nog de flesta att Hammers hade kopplat segergrepp­et.

– Det var i alla fall en snygg kombinatio­n där jag passade Simon (Stark) som i sin tur spelade Erik (Borg) innan jag fick tillbaka den, inflikar Pärna.

MEN DÅ FÅR man inte bjuda på onödiga utvisninga­r och sådana ytor i boxplay som Oliver Henriksson fick för efter 28.22 var det kvitterat. Och närmare tre poäng än ett mäktigt skott i insidan av stolpen av Simon Stark i ordinarie slutminute­n kom inte Hammers.

– Vi fick i alla fall lite syre, men måste höja oss flera nivåer mot Kallinge/ronneby på fredag, påpekar Fredda.

– För självförtr­oendet får man inte – det måste man jobba sig till.

?? Bild: ROGER LARSSON ?? JUBEL I HAMMERS. Jonas Blidby har kvitterat till 1–1 och gett Hammers segervittr­ing. Något som det också blev, men först efter straffar.
Bild: ROGER LARSSON JUBEL I HAMMERS. Jonas Blidby har kvitterat till 1–1 och gett Hammers segervittr­ing. Något som det också blev, men först efter straffar.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? MATCHHJÄLT­E. Hammersmål­vakten Adam Ohre svarade för flera avgörande räddningar – inte minst i straffavgö­randet där han stängde igen.
Bild: ROGER LARSSON MATCHHJÄLT­E. Hammersmål­vakten Adam Ohre svarade för flera avgörande räddningar – inte minst i straffavgö­randet där han stängde igen.