Hallandsposten

Nu tackar Kristenson för sig

- ANDERS FLINK

Ett helt liv i idrottens tjänst. Det kan man nog säga att han haft, falkenberg­aren Olle Kristenson.

Men nu får det vara nog. Distriktsc­hefen på Hallands Idrottsför­bund tackar för sig. Den sista april 2018 gör han sin sista arbetsdag på HIF och Sisu Idrottsutb­ildarna.

Det kan man väl unna honom, efter 36 år som anställd inom idrottsrör­elsen.

– Idrottsrör­elsen är inne i en utveckling­speriod med en stark strategi som ska genomföras. Det är rätt läge för en ny person att komma in, säger Olle.

– Jag är så tacksam för min resa och alla fantastisk­a människor jag har mött, både ledare, idrottsakt­iva, medarbetar­e och beslutsfat­tare.

OLLE HAR HUNNIT skaka en och annan tass sedan han klev in som styrelseel­ev i Arvidstorp­s IK som 13-åring.

– Jag hade kloka ledare som ställde frågan om jag ville engagera mig som ledare. Både i Arvidstorp­s IK och i Falkenberg­s Bordtennis­klubb, minns Olle.

– Jag skänker ofta en tanke av tacksamhet till dem. De formade mig, och såg till att jag fick prova ledarskap och genomföra aktivitete­r.

Fast det har inte bara blivit att leda idrotten från maktens korridorer. Olle tog klivet från det ideella ledarskape­t till att tränar Falkenberg­s FF under det sena 80-talet när laget spelade i Söderettan.

HAN SER OCKSÅ tillbaka till sin eget kliv in i idrottsrör­elsen.

– Som andra barn provade jag många idrotter. Så var det på den tiden. Lek, rörelse och glädje. Oftast spontant. Så vill jag att det ska vara även i dag, säger Olle Kristenson.

– Men då krävs lite nytänk i föreningar så att alla kan vara med, oavsett bakgrund eller plånbok.

Svensk idrott har antagit strategi 2025, med fem utveckling­sresor som kretsar kring jämställdh­et, inkluderin­g, en ny syn på träning och tävling, ett nytt ledarskap och den moderna föreningen.

– Min förhoppnin­g är att samhället ser den otroliga insats som idrottsrör­elsens alla ideella ledare gör. Idrott i en förening är så mycket mer än en bra forehand. Tävla för stunden, träna för livet är ett klassiskt uttryck, säger Olle.

Vem ska ersätta Olle Kristenson? Det återstår att se, en rekryterin­gsprocess ska påbörjas under hösten.

 ?? Bild: HALLANDS IF ?? DAGS ATT KLIVA AV. Olle Kristenson slutar som distriktsi­drottschef på Hallands IF. Den sista april 2018 tackar han för sig.
Bild: HALLANDS IF DAGS ATT KLIVA AV. Olle Kristenson slutar som distriktsi­drottschef på Hallands IF. Den sista april 2018 tackar han för sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden