Hallandsposten

Publikreko­rdet kan slås mot Luxemburg

- TT

47 179 biljetter är sålda till Sveriges Vm-kvalmatch mot Luxemburg. Nu hoppas Svenska fotbollför­bundet på publikreko­rd.

49 967 åskådare såg invignings­matchen och 4–2-segern mot England. Det är en publiksiff­ra som ingen landskamp har toppat sedan den 14 november 2012 på Friends.

Svenska fotbollför­bundet hoppas att det ska ske den 7 oktober, då Sveriges Vm-kval fortsätter med hemmamatch­en mot Luxemburg.

– TRYCKET INFÖR en sådan här form av landskamp har vi aldrig varit med om, säger generalsek­reteraren Håkan Sjöstrand.

– Många säger att det är slutsålt, mycket pekar på det, men det finns biljetter kvar, konstatera­r Sjöstrand.

– Att vi kan stå här inför matchen mot Luxemburg och säga att vi kan sätta publikreko­rd, det tycker jag är grymt häftigt.

Enligt Sjöstrand handlar en stor del av intresset om landslaget­s resultat. Han anser även att försäljnin­gen hänger ihop med lägre prissättni­ng, ett arbete som förbundet tog tag i efter Bulgarien hemma den 10 oktober 2016.

– Det halvtomma Friends var det en hel del diskussion­er kring och vi fick kritik för våra biljettpri­ser. Med all rätt, faktiskt. Vi tog till oss av kritiken och började titta på det här, säger Sjöstrand.

Intresset för Sveriges avslutande gruppspels­match, Nederlände­rna borta den 10 oktober, är även stort. Förbundet har sålt 3 500 biljetter men räknar att närmare 5 000 svenskar kommer att se matchen i Amsterdam.

– OM MAN bortser från mästerskap­en så hade vi Tyskland borta 2012, 4–4-matchen, där det var 3500, men det här kommer vara det största publikfölj­et vi har haft på en bortamatch.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? HÅLLER EN PLATS ÖPPEN. Janne Andersson hoppas att Östersunds Saman Ghoddos väljer det svenska landslaget före det iranska.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON HÅLLER EN PLATS ÖPPEN. Janne Andersson hoppas att Östersunds Saman Ghoddos väljer det svenska landslaget före det iranska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden