Hallandsposten

Hbk:are uttagna i Em-kval

- TT-HP

Flera Hbk:are har blivit uttagna till kvalmatche­r den närmaste tiden. Andreas Bengtsson får en ny chans i U21-landslaget och Gabriel Gudmundsso­n och Jonathan Svedberg i P18landsla­get

U21-landslaget­s nye förbundska­pten Roland Nilsson var nöjd med det han såg i den första Emkvalmatc­hen mot Cypern. Därför får exakt samma trupp förtroende­t när kvalet fortsätter mot Belgien och Malta.

– Det har varit andra spelare som har varit med i bilden och konkurrens­frågan är något som man ständigt får väga fram och tillbaka. Nu kände jag att jag var väldigt nöjd med hur de som var med presterade senast, säger Nilsson enligt Svenska fotbollför­bundets hemsida.

Sverige, som besegrade Cypern med 4–1, möter Belgien i Leuven den 6 oktober och fyra dagar senare väntar Malta på Olympia i Helsingbor­g.

HBK:S vänsterbac­k Andreas Bengtsson fanns med på bänken mot Cypern, men fick inte hoppa in. Nu hoppas på speltid mot Belgien, som är en av favoritern­a i gruppen, eller mot Malta.

I P18-landslaget får både Gabriel Gudmundsso­n och Jonathan Svedberg nytt förtroende av förbundska­pten Tomas Turesson.

Blågult spelar tre hemmamatch­er i Em-kval 1 mot Estland (4/10), Moldavien (7/10) och Italien (10/10).

Den första och sista matchen spelas på Stadsparks­vallen i Jönköping medan mötet med Moldavien avgörs på Vapenvalle­n i Husqvarna.

 ?? Bild: JAN-OWE WIKSTRÖM ?? BLÅGUL IGEN. Halmstad BK:S Andreas Bengtsson är uttagen i U21landsla­get mot Belgien och Malta.
Bild: JAN-OWE WIKSTRÖM BLÅGUL IGEN. Halmstad BK:S Andreas Bengtsson är uttagen i U21landsla­get mot Belgien och Malta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden