Hallandsposten

Hishults nya gästis till salu

- CARINA NILSSON cn@hallandspo­sten.se

Anrika Hishults nya gästgivare­gård är till salu. För priset av två miljoner får man bland annat 14 rum, dansgolv och restaurang.

Göran Bengtsson som ägde och drev Hishults nya gästis under många år gick hastigt bort tidigare i år.

Nu har dödsboet bestämt sig för att sälja fastighete­n. Mäklare Magnus Sköld på Fastighets­byrån i Laholm har fått uppdraget.

– DET ÄR EN lite unik fastighet, som väldigt många har besökt. Göran drev ett familjeför­etag som ordnade julbord, gåsmiddaga­r och firmafeste­r bland annat, säger Magnus Sköld.

Fastighete­n uppfördes 1918 och blev då bygdens Folkets hus. På 1950-talet gjordes en omfattande tillbyggna­d och renovering. Byggnaden är också renoverad under 1970- och 1990-talet.

Till byggnaden hör också en tomt på nära 4000 kvadratmet­er.

BYGGNADEN ÄR I gott skick, och utgångspri­set är satt till två miljoner. Lågt kan man tycka för 634 kvadratmet­er restaurang och rum, samt 167 kvadratmet­er biyta.

– Priset är satt med tanke på att det kan krävas investerin­gar om en ny ägare vill ställa om verksamhet­en. Men Görans fyra barn skulle väldigt gärna hitta en köpare som vill fortsätta att driva restaurang el lergästgiv­eri verksamhet här, säger Magnus Sköld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden