Hallandsposten

Bättre partilös än ordlös

-

PENSIONÄRE­R. Vid valet 2014 röstade 6,2 miljoner av 7,3 miljoner röstberätt­igade enligt val.se.

År 2018 kommer det att finnas i runda tal 2 miljoner pensionäre­r, inomoch utomlands, varav ungefär 800 000 räknas som fattiga enligt EU:S fattigdoms­gräns.

Fortfarand­e har inget riksdagspa­rti ens börjat fundera över pensionäre­rnas frågor. Naturligtv­is förstår jag att det är en känslig fråga. Speciellt för de partier som under tiden 2006 till 2014 såg pensionäre­r som paria och oviktiga i vårt samhälle.

De partierna bör nu hålla i hatten för de politiska vindarna viner bara med ”moderat” vindstyrka än så länge. Kanske det blir nya orkanvinda­r strax? Kanske det blir stiltje i detta parti på grund av ny partiledar­e. Partiet gräver då en etta med jordvärme.

KANSKE NÅGOT ANNAT och för närvarande ”gudsförgät­et” parti (läs KD) kopierar nyss nämnda parti och byter partiledar­e. För när de politiska vindarna övergår i storm kanske en ”åskgudinna” faller till marken med ett brak.

Det politiska parti som klart och tydligt stöder och arbetar för pensionäre­rs rätt i samhället, kan räkna med min röst, oavsett färg på partiet. För ni politiker som tror att pensionäre­r pratar partipolit­ik, ni tror fel! Några pratar bara om överlevnad.

300 000 svenska medborgare, kvinnor som män, unga som gamla, försöker få mat för dagen.

300 000 svenska medborgare pratar knappast om någon lyxkonsumt­ion utan pratar bara om överlevnad.

300 000 svenska medborgare saknar möjlighet till sjuk- och tandvård då det ligger utanför deras ekonomiska möjlighet.

I DAG NÄR dessa rader plitas ner, är det 360 dagar kvar till valet den 9 september 2018.

Då politiker, är det är bättre att vara partilös, än ordlös.

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG/TT ?? "Ni politiker som tror att pensionäre­r pratar parti-politik, ni tror fel!", framhåller skribenten.
Bild: HASSE HOLMBERG/TT "Ni politiker som tror att pensionäre­r pratar parti-politik, ni tror fel!", framhåller skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden