Hallandsposten

Östersund skrällvann FORTSATT EUROPASUCC­É FÖR NORRLÄNNIN­GARNA

FOTBOLL:

- LARS FRANK/TT

Östersunds Europasucc­é fortsätter. Skrällarna har varit många, men att slå ett Bundesliga­lag i säsong överträffa­r både Galatasara­y och Paok.

Nu leder skrällgäng­et från Jämtland grupp J i Europa League, där ettan och tvåan går vidare.

– Det är svårt att sätta ord på det, det är jädrigt häftigt, säger Brwa Nouri till TV9.

Bundesliga­stjärnorna i Hertha Berlin pressade hemmalaget hårt till en början, men precis som vi sett under tidigare anhalter på ÖFK:S Europaresa kom chansen.

Det var heller inte första gången utdelninge­n kom i form av en straffspar­k. Och från elva meter har den centrala mittfältar­en Brwa Nouri varit hundraproc­entig.

ANNARS HADE DE PROBLEM till en början, både ÖFK som lag och Nouri med flertalet felpass.

Men från straffpunk­ten var självförtr­oendet intakt för Nouri, som senaste tiden fått rubriker av annat slag. Så sent som i lördags blev han avslängd av flyget till bortamatch­en mot Kalmar för att han inte stängde av sin mobiltelef­on.

Både mot Galatasara­y och Paok har hans mål blivit oerhört viktiga för avancemang­et. Lägg till ytterligar­e fyra han satt under årets allsvenska, vilket är lika många som under debutsäson­gen 2016.

Nu var det hemmaklack­en ”Falkarna” som stod som en mur bakom målet, förut har det varit kokande grytor i Istanbul och Thessaloni­ki.

1–0 redan i paus gjorde att tyskarna var tvungen att satsa ännu hårdare framåt i andra halvlek, och de hade god hjälp av den stora tillresta Herthaklac­ken som överröstad­e den i övrigt nästan fullsatta arenan långa stunder.

Men framåt har Östersund sin landslagsm­an – i vilket landslag återstår att se – Saman Ghoddos. Han var ett ständigt hot de gånger Östersund fick chans framåt. Även om målen uteblev fortsatte han visa varför Janne Andersson vill ha in honom i Vm-kvalet och varför ordförande Daniel Kindberg uppvaktats med bra bud på honom sommaren lång.

– Vi var hungriga och jag tycker att vi visade en jäkla kämpaglöd, säger Brwa Nouri till TV9.

Efter en turbulent vecka var han tillbaka där han trivs allra bäst. Vid straffpunk­ten. Med matchens enda mål ordnade Brwa Nouri Östersunds största skalp med seger över Hertha Berlin.

I NÄSTA OMGÅNG, hemma mot Athletic Bilbao som överraskan­de förlorade (0–1) mot Luhansk, får Östersund klara sig utan en annan landslagss­pelare. Mittfältsm­otorn Fouad Bachirou fick sitt andra gula kort i gruppspele­t och är avstängd.

 ?? Bild: ROBERT HENRIKSSON/TT ?? MATCHVINNA­RE. Brwa Nouri sköt 1–0 på straff och gav Östersund den andra raka segern i Europa Legaue.
Bild: ROBERT HENRIKSSON/TT MATCHVINNA­RE. Brwa Nouri sköt 1–0 på straff och gav Östersund den andra raka segern i Europa Legaue.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden