Hallandsposten

Enkel seger för Sverige i Em-kvalet

- TT

Spelet var stundtals slarvigt, men det kunde Sverige kosta på sig. Kvalet till handbolls-em inleddes med en enkel seger, 38–26 mot Makedonien.

SVERIGE MAKEDONIEN 38 26

På förhand hette det att Sverige skulle vinna utan några svårighete­r när resan mot nästa års EM i Frankrike inleddes i Lund på torsdagskv­ällen.

Så blev det också.

DET KÄNDES SOM att Sverige gjorde ungefär vad som behövdes mot Makedonien, men utan att på något sätt glänsa. Förbundska­pten Henrik Signell tvekade därför en aning på frågan om han var nöjd efteråt.

– Eh, ja. Vi vinner med tolv mål och det är ju bra, men det är klart att det finns saker som man är mindre nöjd med. Skärpan, noggrannhe­ten, konsekvens­en i vårt försvarssp­el framförall­t, säger han till TV3.

Signell fick se Makedonien rivstarta med två mål på en och en halv minut, men det blev en väckarkloc­ka för i första hand Nathalie Hagman. Högernian briljerade, sköt fem av Sveriges nio första mål och ganska snart hade 0–2 vänts till 9–3.

REDAN DÄR VAR matchen mer eller mindre avgjord och Signell började ganska snart lufta bänken. Sveriges spel var lite hafsigt både i försvar och anfall och Makedonien tillläts krympa underläget, men aldrig tillräckli­gt för att det skulle bli spännande. Efter 18–13 i paus ryckte Sverige ifrån igen i andra halvlek, då Louise Sand definitivt dödade matchen med tre mål på lika många minuter. Sand sköt totalt sex mål, vilket bara överträffa­des av åttamålssk­ytten Hagman.

– Vi gör 38 mål och jag tycker att hela inramninge­n är fantastisk när vi spelar här hemma. Vi vinner, det är två poäng och allt är gött, säger Henrik Signell när han ska lista matchens höjdpunkte­r till TV3.

Den planenliga starten på Em-kvalet ska på söndag följas av en ännu mer given tvåpoängar­e borta mot Färöarna i Torshavn. Först i mars ställs Sverige på prov på allvar då Serbien väntar i ett dubbelmöte.

??  ??
 ?? Bild: BJÖRN LINDGREN/TT ?? STARK. Nathalie Hagman var bra i Em-kvalet mot Makedonien.
Bild: BJÖRN LINDGREN/TT STARK. Nathalie Hagman var bra i Em-kvalet mot Makedonien.