Hallandsposten

”Det var lite läskigt ett tag”

HANDBOLL: SALLY SIVERTSSON OM KRISEN OCH PREMIÄREN

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Utan hemmahall fick en del av försäsongs­träningen ske i hennes trädgård. Men nu är Drott tillbaka i arenan – och redo för allsvensk premiär. ”Det kommer att bli galet kul”, säger Sally Sivertsson.

Den 19-åriga mittsexan, som var en av Drotts viktigaste spelare under succésäson­gen som nykomlinga­r i division 1 i fjol, är smått känslosam när hon sätter sig med Hp-sporten på läktaren i Halmstad arena.

Laget har precis genomfört sin första träning tillbaka i arenan efter sommarens ekonomiska turbulens – och Sally Sivertsson njuter.

– Det är så sjukt skönt, för arenan är verkligen ett hem för oss. Man har spenderat så många timmar här genom åren och det har varit så konstigt att inte vara här under försäsonge­n. Vi är så, så tacksamma över att vara här igen, säger hon.

EXILEN HAR SAMTIDIGT tvingat spelare och ledare att vara kreativa för att ändå kunna genomföra det mesta av sommarträn­ingen. Laget har till exempel simmat på Brottet – och till och med kört ett par fyspass hemma i familjen Sivertsson­s trädgård. Hur mycket har turbulense­n stört er?

– Det är klart att det har varit någonting som funnits med i tankarna. Som spelare försöker man lägga fokus på säkra fortsatt allsvenskt spel.

Sally Sivertsson tycker att laget har fortsatt att utvecklas under sommaren.

– Vi har fått in två jättedukti­ga målvakter, som både är otroligt goa tjejer och superdukti­ga i målet, och vi har en ny niometare, ”Lollo” (Louise Lilja), som har ett väldigt starkt skott. Vi behövde en skytt. I och med att vi inte har tappat någonting förutom ”HP” (förra målvakten Hanna Persson) så fortsätter vi också taktiskt där vi var. Och vi unga har blivit ett år äldre och ett år starkare.

PREMIÄREN MOT KÄRRA på lördag ingår i ”Rädda Drottmatch­en”, där krisklubbe­n hoppas på ett rejält tillskott till kassakista­n. Sally Sivertsson säger: – Även om pengabarom­etern stiger, så är det ju först om alla stolarna fylls. Vi behöver fortfarand­e jättemycke­t hjälp. Vi har bara fyllt arenahalle­n en gång innan och det var på premiären. Ta med grannarna, ta med familjen och så gör vi det igen!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden