Hallandsposten

Sparkas mitt under guldstride­n

- MIKAEL WIDERBERG TT

Den damallsven­ska guldstride­n är inne i ett kritiskt läge. Trots det väljer FC Rosengård att sparka tränaren Jack Majgaard Jensen. – Det är det bästa beslutet för både honom och oss, säger sportchefe­n Therese Sjögran.

Efter blott 2–2 mot jumbon Örebro i förra omgången är Rosengård tvåa i den damallsven­ska tabellen, sex poäng efter ettan Linköping med sex omgångar kvar att spela.

Ett facit som helt enkelt inte är tillräckli­gt bra, enligt lagledning­en. För på torsdagen meddelade klubben att tränaren Jack Majgaard Jensen lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Det är ett gemensamt beslut, vi har tagit det tillsamman­s. Vi kom fram till att om vi ska göra en förändring, ska vi göra det direkt. Det är det bästa för alla, säger Therese Sjögran.

DEN TIDIGARE assisteran­de tränaren Malin Levenstad tar över huvudansva­ret säsongen ut. Kenneth Mattsson fortsätter som assisteran­de- och målvaktstr­änare.

– Vi hoppas att något bra ska komma ur det här. Vi vet vad som krävs av oss, vi vet var vi ligger i tabellen. Det är hårt jobb som gäller. Det kommer att bli intressant för Malin, en stor uppgift för henne, säger Sjögran.

När Rosengård har en ny huvudträna­re på plats vet Therese Sjögran inte i dagsläget.

– Det blir ett stort jobb för oss nu under hösten, säger hon.

44-ÅRIGE JACK Majgaard Jensen kom till Rosengård 2015. Han ledde laget till ett Smguld och två Svenska cupenguld, samt till spel i Champions League. Tidigare i karriären har han varit tränare för bland annat Lyngbys herrlag hemma i Danmark och för Lunds BK.

”Jag har haft en väldigt bra tid i FC Rosengård. Jag önskar klubben lycka till i framtiden”, säger han i ett pressmedde­lande.

Malin Levenstads första match som tillfällig huvudträna­re för Rosengård blir på lördag borta mot seriesexan Kristianst­ad.

 ??  ?? FÅR LÄMNA. Rosengårds resultat har inte varit nog bra. Det kostade tränaren Jack Majgaard Jensen jobbet.
FÅR LÄMNA. Rosengårds resultat har inte varit nog bra. Det kostade tränaren Jack Majgaard Jensen jobbet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden