Hallandsposten

Resande kvartett sjunger en mix av musikalpär­lor

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

Allt från Abba till ”West side story” kan höras i kväll på showen ”Från Broadway till Duvemåla”, på Halmstads teater. – Det är en hyllning till musikalgen­ren, säger Sanna Martin.

Hon är av fyra artister som kommer till Halmstad med en kappsäck full av musikalhit­s. De övriga på scenen är Viktoria Tocca, Daniel Sjöberg och Niklas Asknergård.

DE HAR ALLA spelat roller i pjäser, musikaler och annan underhålln­ing – och nu tar de med sig några av de bästa bitarna på en turné.

– Vi hade höstpremiä­r förra helgen i Östersund och det är tydligt att folk gillar de här låtarna, säger Sanna Martin.

Hon har själv spelat med i allt från ”Sound of music” (där hon gjorde musikaldeb­ut som en av nunnorna) till shower med Jonas Gardell, och nyligen spelade hon 191 föreställn­ingar av ”The Phantom of the opera” med Peter Jöback i huvudrolle­n. Men nu är det alltså ”Från Broadway

– Det får nog bli Abbas ”The winner takes it all”. Det är supermusik och en supertext.

Abba får väl ses som ”halvgammal” musik i showen som innehåller riktigt aktuella toner, hämtade från filmen ”La la land”.

Men där finns även eviga örhängen som ”Somewhere” och ”Tonight” från den 60 år gamla musikalen ”West side story”.

– Det är så bra musik, att sångerna känns som nya, säger Sanna Martin.

Det var en av de andra artisterna, Viktoria Tocca, som fick idéen till ”Från Broadway till Duvemåla”. På våren 2016 bokade hon helt enkelt Berwaldhal­len i Stockholm och satte ihop en föreställn­ing.

DET BLEV SUCCÉ och resulterad­e i fler spelningar och turnéer, och musikalmix­en är nu inne på sin fjärde säsong.

Artisterna har växlat, bland annat har Laila Adèle från Laholm varit med, men hon är i höst upptagen med Tomas Ledins show ”Skarpt läge” (som HP har skrivit om tidigare).

I kväll i Halmstad medverkar även Maria Gospel samt gästartist­erna Linnea Rydqvist och Malena Tuvung.

 ?? Bild: NIKLAS LYDÉEN ?? SJUNGER EVERGREENS. Viktoria Tocca är en av artisterna i ”Från Broadway till Duvemåla”. Det var hon som förra våren tog initiative­t till showen.
Bild: NIKLAS LYDÉEN SJUNGER EVERGREENS. Viktoria Tocca är en av artisterna i ”Från Broadway till Duvemåla”. Det var hon som förra våren tog initiative­t till showen.
 ?? Bild: KARIN TÖRNBLOM ?? SANNA MARTIN.
Bild: KARIN TÖRNBLOM SANNA MARTIN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden