Hallandsposten

Per Persson till Kajskjulet

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

I morgon lördag kommer Per Persson, en av 90-talets stora svenska singer-songwriter­s till Kajskjulet i Halmstad. Han kommer i sällskap med Nya Packet.

Ordet ”Nya” får väl stå i relation till artisten gamla band, Perssons Pack, från fornstora dagar.

Per Persson gjorde djupa avtryck på den svenska 90-talsscenen, med sin blandning av pop, visa och folkmusik, där Magnus Linds dragspel spelade en stor roll. Även Niklas Frisk, i dag mest känd som kompositör, ingick i bandet.

Det blev flera hits för Perssons Pack, som” Hanna ”– f rångenom brottsalbu­met” Kärlek och dynamit ”– och” Tusen dagar härifrån ”. Men i mitten av 90-talet lades bandet ned.

Per Persson har sedan dess spelat själv, gjort musik åt andra artister, till exempel Brolle och Ainbusk singers, och han samlade även musiker till albumet ”Öster om Heden” 2009.

För några år sedan kunde vi se Perssons Pack i Laholm, med Love Antell som gitarrist och mestadels gamla låtar på repertoare­n.

På juldagen 2016 sattes, enligt ett pressmedde­lande, ett nytt band ihop för en spelning i Bollnäs i Hälsinglan­d (Per Persson bor i närheten).

Bandet bestod av David Nyström på klaviatur, Stevie Klasson på gitarr, Martin Tronsson på bas och Norpan Eriksson på trummor.

Sedan dess har det ryktats om ny musik och bandet är ute på regelbundn­a turnéer.

 ?? Bild: ANDREAS CARLSSON ?? PACKMÄSTAR­E. Per Persson gästar Kajskjulet.
Bild: ANDREAS CARLSSON PACKMÄSTAR­E. Per Persson gästar Kajskjulet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden