Hallandsposten

Linnea Olsson ger ut ny ep

-

I dag släpper Linnea Olsson en ny ep med titeln ”Not for show”. Det är fem låtar med inspiratio­n från så olika artister som Kate Bush och Boney M.

Cellisten och sångerskan från Halmstad gav tidigare i år ut ep:n ”For show”, och den nya plattan får väl ses som en uppföljare – eller syskon.

Titellåten ”Not for show” ska, enligt ett pressutski­ck, vara skriven hemma hos Linneas föräldrar i Halmstad. Sången handlar om att ”jaga efter det där som alla jagar men ingen hittar, och att sörja att man aldrig hittar det”.

”WHY YOU PUT me there?” – som är släppt som singel – beskrivs som ”en klassisk kärlekslåt” medan ”Summer II” handlar om Linneas låtsaskomp­is (det är inte bara Alfons Åberg som har en sådan), som hon även sjöng om på sitt debutalbum ”Ah!” (2012).

Sången handlar om att ”jaga efter det där som alla jagar men ingen hittar, och att sörja att man aldrig hittar det”.

Bland inspiratio­nskällorna till musiken på skivan nämner Linnea artister som Kate Bush, The Knife och Boney M.

Förutom att ge ut skivor ger Linnea, som vanligt, konserter med sin egen musik och spelar i många andra sammanhang, bland annat i Barbro Hörberg-föreställn­ingen ”Med ögon känsliga för grönt”.

I Halmstad kunde vi senast se henne spela söndag 2 juli vid Tall Ships Races – men det var färre än planerat som fick den möjlighete­n. Det blåste nämligen så hårt den dagen att såväl Linneas som Mariette Hanssons och Linnea Henriksson­s konserter på en utomhussce­n fick ställas in.

DE TVÅ LINNEORNA (med ett litet gästspel från Mariette) fick i stället spela inne i Kajskjulet, för en publik på blott 300 personer. Många fick inte plats och blev besvikna.

Sedan dess har det pratats om att någon borde ordna en stor konsert med de tre Halmstad artisterna på hemmaplan, och vi är nog många som hoppas att det blir av.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? LINNEA OLSSON.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV LINNEA OLSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden