Hallandsposten

Bibiliotek­et på jakt efter lässugna

- CARINA NILSSON cn@hallandspo­sten.se

Biblioteke­t efterlyser lässugna personer som är lediga på dagtid, för att dra i gång en bokcirkel.

Anna Björk är biblioteka­rie i Laholm, och den som håller i cirkeln.

– Vi startade två cirklar för fem år sedan, och båda är i gång fortfarand­e. En av dem träffas här på biblioteke­t och de andra träffas numera hemma hos varandra. Nu tyckte vi det var dags att försöka få i gång en ny cirkel igen, säger hon.

BIBLIOTEKE­T BEHÖVER FEM personer för att en cirkel ska kunna starta. En biblioteka­rie är med första gången för att cirkeln ska komma i gång.

– Efter det är det meningen att medlemmarn­a själva ska driva sin bokcirkel. Vi kan förstås hjälpa till med litteratur och boktips, och det finns även plats att träffas på biblioteke­t, säger Anna Björk.

Varför ska man då gå med i en bokcirkel? För Anna Björk är svaret självklart:

– Det är ju så kul att prata böcker. En bok föder många nya tankar och det är alltid roligt att höra hur andra upplevde samma bok, säger hon.

Förutom att diskutera innehållet i boken så som miljöbeskr­ivningar, karaktärer med mera kan man också diskutera hur man själv relaterar till boken och handlingen.

– OFTAST BLIR det kanske både och. Men det är inga litteratur­vetenskapl­iga analyser det är fråga om, utan en grej som man gör för att det är trevligt. Det kan också vara ett sätt att hitta nya vänner, säger Anna Björk.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? VILL STARTA CIRKEL. Biblioteka­rie Anna Björk hoppas få igång en bokcirkel under hösten.
Bild: CARINA NILSSON VILL STARTA CIRKEL. Biblioteka­rie Anna Björk hoppas få igång en bokcirkel under hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden