Hallandsposten

Konstgräsp­lan försenas av överklagan­de

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

”Risken är väldigt stor att vi inte har någon ny plan förrän framåt nästa år”

Bygget av en konstgräsp­lan i Veinge har överklagat­s. Troligen betyder det att hela vintersäso­ngen går förlorad, tror kommunens fritidsche­f Christer Johansson.

Laholms kommun har under sensommare­n upphandlat en ny konstgräsp­lan på den nuvarande grusplanen vid Veingeskol­an. Tre företag var intressera­de och vinnare blev det lägsta anbudet.

Futuregras­s Scandinavi­a AB gör jobbet för 4 450 000 kronor, vilket är 216 000 kronor lägre än tvåan Anläggning och kabel Entreprena­d i Malmö AB (Akeab).

MEN AKEAB HAR nu gått till domstol och krävt en överprövni­ng av upphandlin­gen. Företaget anser att den nystartade konkurrent­en Futuregras­s inte uppfyller kraven på erfarenhet och ekonomiska muskler.

Akeab vill att förvaltnin­gsrätten ska rata det lägre anbudet och utse dem själva till vinnare i upphandlin­gen. Rätten kräver nu ett yttrande från kommunen.

Processen innebär att bygget försenas. Med hur mycket är det ingen som vet i nuläget.

– Tanken var att vi skulle bygga i höst och ha klart den här konstgräsp­lanen till säsongen nu i vinter, säger fritidsche­fen Christer Johansson.

HAN HAR INGA synpunkter på den juridiska gången, men beklagar att fotbollskl­ubbarna drabbas.

– Min och framför allt fotbollskl­ubbarnas förhoppnin­g var att här skulle uppstå en plan färdig inför vintern, så att alla klubbar kan få de tider de önskar. Det får de ju inte på en konstgräsp­lan i Laholm, säger Christer Johansson och fortsätter:

– Risken är väldigt stor att vi inte har någon ny plan förrän framåt nästa år när högsäsonge­n för konstgräs är slut. Det är synd.

Kommunen har avsatt en budget på fem miljoner.

– I det priset hade vi räknat med att kunna köpa en traktor, lite mål och sådant. Det fanns det utrymme till med det vinnande anbudet, precis som vi hade hoppats, säger Christer Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden