Hallandsposten

Jag tog mig för pannan och gick ut

-

Svar till tant Grön, 18/9 och Christer H, 19/9

AVFALL /TRAFIK. Börjar med tant Grön. Jag förstår verkligen de som inte sorterar matavfall. Alla borde göra det – även jag. Gjorde det minutiöst under cirka en månad. Sen var jag på en sammankoms­t och råkade sitta bredvid en politiker från Bjuv. Vi diskuterad­e bland annat detta med matsopor. Jag berättade att vi fått små gröna plastpåsar att sortera i, men att jag starkt reagerat över att de var av plast. Ja sa han, de är säkert återvinnin­gsbara, men i Bjuv har vi grova papperspås­ar.

HAR NU TAGIT reda på att de är inte mer återvinnin­gsbara än andra plastpåsar! Sen vet jag att återvinnin­gsmaskinen kostade 130 miljoner (!!!). Stod dessutom på Hemköp i stan och hörde två tanter i min ålder prata med varandra. Den ena sa till den andra: ”det är ju jättebra med dessa gröna påsar för de kan man ju ha till lite av varje”. Jag tog mig för pannan och gick ut.

Nu fungerar ju inte maskinen heller. Ja, man kanske ändå borde tänka lite innan man skaffar dyra anläggning­ar. Nu fick jag sagt min åsikt om detta. Men pellets-statistike­n kanske frodas. Alltid något!

VAD GÄLLER CHRISTER H vill jag verkligen hålla med. Har också sett lärare och dagisperso­nal som inte har hjälm på sig när de cyklar med barnen. Varför? Frisyren?

Detta gäller även föräldrar med barn under femton – på med hjälmen. Barn gör som vuxna gör och summorna för skallskado­r är enorma i samhället. Belyses väldigt lite.

Sonja Santesson

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? POPULÄRT. Bilden är från invignings­dagen förra hösten.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV POPULÄRT. Bilden är från invignings­dagen förra hösten.
 ?? BILD:TT/ARKIV ??
BILD:TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden