Hallandsposten

Taxiresan blev inte som vi tänkte

-

TAXI. Jag verkar bara vara en i raden, bland missnöjda taxikunder. Vill dela med mig om en händelse nyligen när jag beställde bil av Cabonline.

BESTÄLLER EN BIL och den kommer, en bit in på färden hävdar chauffören att hans kortläsare är ur funktion och att vi måste betala med kontanter. Vi ska åka inom en bankomat och plocka ut pengar, föreslår han. Ger oss ett fast pris på resan. Men jag godtar inte hans erbjudande och vill betala med kort och köra enligt taxametern.

Jag ringer i stället tillbaka till växeln för att ifrågasätt­a hur vi nu ska gå till väga. Växeln har ingen aning om någon trasig kortläsare och vill tala med chauffören. Då plötsligt hävdar chauffören att jag och min man försöker åka svart! Varpå han sedan säger till mannen i växeln att han ska köra tillbaka oss. Han tvärvänder bilen och kör i hög hastighet tillbaka de cirka 4 kilometern­a vi åkt med honom och där får vi hoppa av mitt i vägen. Han slänger ur sig några väl valda ord och kör därifrån. Jag får åter igen ringa efter en ny bil. Och är chockad över hans beteende och tror inte det är sant hur kunder bemöts. Det komiska i detta är att man efter att ha bokat en taxi, får man ett sms där bolaget uppmanar att man alltid ska kräva kvitto på taxiresan, samt att alla bilar tar kontokort.

EFTER ATT HA meddelat bolaget om händelsen, så blir jag erbjuden 2 biobiljett­er som plåster på såret. Jo man tackar! En ursäkt från chauffören, hade varit högst önskvärt. Jag har verkligen full förståelse för de föräldrar vars barn överlåts i händerna på dessa oansvariga chaufförer vid exempelvis skolskjuts. Ofta barn som inte kan föra sin egen talan heller. Skärpning!

Bagge

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden