Hallandsposten

Björklund, HP och långtborti­stan

-

Apropå ledare 7/9

LIBERALERN­A. HP:S ledarsida den 7 september hyllar Fp:s/liberalern­as ordförande Jan Björklund. Det gör också fem procent av väljarna.

Vi andra (95 procent) bryr oss inte. Liberalern­a harvar i bottenträs­ket, kanske just tack vare Björklund. Hans motto ”alla ska kunna göra en klassresa”, rimmar dåligt med folkhemmet­s ”ingen ska behöva göra en klassresa”!

Med ena (den högra) foten väl förankrad i nykapitali­smens Sverige, når den andra (vänstra) naturligtv­is inte ner till den krassa vardag som arbetare, studenter och pensionäre­r lever i.

ATT HP:S LEDARSKRIB­ENT är lika världsfrån­vänd är beklagligt, men alls inte konstigt. Liberalern­a har stort ekonomiskt och medialt inflytande i Sverige, om än de är politiskt stolliga. Så här skriver HP på ledarsidan den 7 september:

”Att hålla ihop ett parti där hälften av medlemmarn­a är mer intressera­de av situatione­n för mänskliga rättighete­r i långtborti­stan, än av att göra inrikespol­itiska avtryck kräver en betydande politisk fingertopp­skänsla”. Slut Hp-citat!

I TIDER PRÄGLAT av misstroend­e och avgångskra­v, yrkar jag själv på att HP:S ledarredak­tion tar sitt ansvar och ber alla medborgare i och ifrån ”långtborti­stan” om ursäkt.

Att någon sann liberal, vore det politiker eller skribent, skulle lämna sin (välbetalda) post, lär vi få se i stjärnorna efter ...

Robin Hood

 ?? Ur HP 7/9 ??
Ur HP 7/9

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden