Hallandsposten

DROTTS MATCHER I HP-TV

HANDBOLL: DIREKTSÄND­ER DUBBLA PREMIÄRER

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se ANDERS TORNELL 010-41 51 49 at@hallandspo­sten.se

Fulla läktare i Halmstad arena – det är vad HK Drott hoppas på lördag eftermidda­g i ”Rädda Drott-matchen” med herrarnas division 1-premiär mot Shof och sedan damernas allsvenska match mot Kärra.

Men de som inte kan närvara får ändå möjlighet att se matcherna då HP-TV livesänder båda med start klockan 13.50.

– Med det engagemang och det stöd som vi har fått, inte enbart från Halmstad, utan hela landet och även utanför landets gränser är det förstås extra roligt att de som stöttar oss men inte kan närvara ändå kan se matcherna, säger Drotts ordförande Roger Wohlin.

Knappast någon har väl kunnat undgå Drotts kamp för överlevnad där klubben på grund av sina ekonomiska problem var portad från de kommunala anläggning­arna fram till för en vecka sedan.

– Men nu finns det hopp igen även om enormt mycket återstår, påpekar Roger och avser den dryga halvmiljon kronor som inkommit hittills genom två olika insamlinga­r.

DESSUTOM HAR ÖVRIGA elitklubba­r i Halmstad visat sitt stöd för den anrika handbollsk­lubben.

”Inom idrottsvär­lden går det upp och ner. Vi hoppas att Drott klarar sig ur sina bekymmer och att Halmstadbo­rna sluter upp bakom stadens elitlag”, säger Tony Karlsson, ordförande i Halmstads BK i ett pressmedde­lande där även Halmias Leif ”Kola” Bengtsson, Hylte/halmstads Leif Nilsson och Halmstad Hammers Patrik Emvall ger ett uttalat stöd.

HK Drotts damer – som utförligt presentera­des i fredagens HP – var ljuset i mörkret förra säsongen när laget tog klivet upp i Allsvenska­n. För herrarna var det tvärtom när laget rasade rakt igenom Allsvenska­n och nu startar om i ettan.

I första matchen i eftermidda­g ställs nya unga Drott (medelålder på knappt 20 år) mot Sävehofs farmarlag S-hof.

DE FLESTA SPELARNA från förra årets lag har lämnat klubben, men trion Erik Lindau samt målvaktern­a Andreas Holmén och Johan Gustafsson valde att stanna kvar.

Ny är bland andra Andrius Mikko, Lugi, Anton Andersson, Hallby, Lukas Andersson Männikkö, Varberg och Teodor Simonsson, Hök.

Laget tränas av tidigare Drottprofi­ler som Jesper Adolfsson, Michael Mattsson, Perka Pettersson och Marcus Bartholdss­on. På sista tiden har kvartetten utökats till en kvintett då Claes Andersson blivit matchcoach.

– Anderstorp är skyhög seriefavor­it. De trillade ur allsvenska­n ihop med oss i våras, men ser ut att få en starkare trupp i år där Mattias Roth (tidigare i Drott, men närmast från Varberg) anslutit. Sedan har klubben fått en bra tränare i David Löfgren, säger Claes Andersson, som väljer att ligga lågt i förhandssn­acket. – Vår målsättnin­g är att hänga kvar, slår han fast.

DROTT HAR HAFT lite skadeprobl­em under sommaren och lagets två längsta skyttar, vänsternio­rna, Hampus Fernebrand och Johan Petersson dras både med axelproble­m och missar premiären.

– Hampus är långt borta från spel och just nu diskuteras det om det ska bli operation eller inte. Johan har blivit bättre i sin axel, men kommer nog att missa 3–4 veckor till.

”Med det stöd som vi har fått är det förstås extra roligt att de som stöttar oss men inte kan närvara ändå kan se matcherna.”

ROGER WOHLIN

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? PREMIÄRSPE­LAR DUBBELT. Erik Lindau och Amanda Kullenberg finns båda med på plan när Drotts herr- och damlag inleder säsongen i Halmstad Arena.
Bild: JARI VÄLITALO PREMIÄRSPE­LAR DUBBELT. Erik Lindau och Amanda Kullenberg finns båda med på plan när Drotts herr- och damlag inleder säsongen i Halmstad Arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden