Hallandsposten

Ghoddos valde bort Sverige för Iran

- TT

Saman Ghoddos har bestämt sig. Han nobbar Janne Andersson och det svenska fotbollsla­ndslaget. ”Jag står fast vid mitt beslut om att represente­ra Iran”, säger Östersunds­anfallaren till klubbens webbplats.

Janne Andersson ville ha med Saman Ghoddos till de avslutande Vm-kvalmatche­rna mot Luxemburg och Nederlände­rna och ställde frågan till Ghoddos tidigare i veckan. 24-åringen kunde inte bestämma sig på stående fot och fick betänketid till på fredagen. Efter Östersunds skrällsege­r över Hertha Berlin i Europa League på torsdagen sade Ghoddos till TT att det var ett väldigt jobbigt beslut att ta.

– Det är ett jättestort beslut som kommer påverka hela mitt liv, sade han.

Ghoddos beslutade tidigare i somras att spela för Iran. Han var med på en Vm-kvalsamlin­g i augusti men fick aldrig spela på grund av pappersstr­ul. Därmed kunde han ändra sig och spela för Sverige.

”Det är en stor ära för mig och min familj att få den här unika möjlighete­n att få välja mellan Sverige och Iran. Jag är född och uppvuxen i Sverige. Det var här jag lärde mig gå, sparka boll och läsa mina första rader i skolböcker­na. För det är jag evigt tacksam och jag kommer alltid att älska det land som beredde plats för mig och min familj”, säger Ghoddos.

Sveriges förbundska­pten Janne Andersson säger till Svenska fotbollför­bundets webbplats att han hade hoppats på ett annat beslut.

”Det är naturligtv­is tråkigt, men jag respektera­r hans beslut och önskar honom all lycka till”, säger Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden