Hallandsposten

Storstryk och usel start för Hammers i Hockeyetta­n

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

”Efter 2–1-målet tappade vi helt konceptet och sedan bara small det.” FREDRIK JOHANSSON

Tränare i Hammers

Halmstad Hammers verkar inte vara ett lag för Allettan i år heller. – Det går inte att gör några misstag i den här serien för då rinner siffrorna i väg, säger Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson efter storförlus­ten mot Kallinge/ronneby.

KALLINGE/RONNEBY HALMSTAD

(1–1, 3–0, 2–1)

6 2

Matchen avgjordes i slutet av den andra perioden då hemmalaget gjorde tre mål inom loppet av fyra minuter.

Vid 2–1 slog Erik Borg en vansinnig passning i egen zon. Alexander Lunsjö fick fritt fram och gjorde inget misstag framför Adam Ohre.

Strax därpå blev det även 3–1 och 4–1 genom Alexander Helver. Mellan de målen var det bara 23 sekunder.

– I en och en halv period var det bra från vår sida, men efter 2–1-målet tappade vi helt konceptet och sedan bara small det, suckar Fredrik Johansson.

Hammers gjorde ett tappert försök att komma tillbaka i matchen i början av tredje och fick ett snabbt reducering­smål av Erik Borg efter 1.14.

Dessutom hade gästerna några lägen till ytterligar­e en reducering, men då gjorde Kallinge/ronneby 5–2, som blev 6–2 med 13 minuter kvar.

– Vi fick lite momentum och energi efter 4–2, men sedan när det blev 5–2 var det tack och hej. Kallinge var konsekvent­a genom hela matchen, men vi inte var tillräckli­gt ödmjuka och det förlorade vi på.

Matchstart var den här gången satt till 18.15, men problem med isen gjorde att domarna tvingades avbryta matchen redan efter fem minuter.

När spelet återupptog­s gjorde K/R mål nästan direkt, men Hammers kvitterade när Jesper Johansson höll sig framme på en retur.

Hammers, som hade sina bästa i Alexander Wadlund och 99:an Tim Bothén, har mycket att jobba med.

– Vi har slarvat bort poäng i flera matcher och fått samma dåliga start som i fjol. Nu måste vi börja ta lärdom av misstagen.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TUNG KVÄLL. Halmstad Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson var inte glad efter storförlus­ten i Blekinge.
Bild: JARI VÄLITALO TUNG KVÄLL. Halmstad Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson var inte glad efter storförlus­ten i Blekinge.