- ANDERS FLINK

Det gällde för Falkenberg­s FF att hänga på i kampen om den allsvenska kvalplatse­n. Det slutade med ett magplask och en storförlus­t.

FALKENBERG­S FF NORRBY 1 4

Det borde varit engagerat och inspirerat från första minuten för hemmagänge­t.

I stället var det snuddande nära ett Norrby-mål direkt. Boråsarna fick tre chanser i samma anfall, men FFF lyckades freda sitt mål.

– Vi var inte alls med under den första kvarten, erkände Fff-tränaren Hasse Eklund.

Kanske en straff kunde hjälpa?

Viktor Götesson fixade en sådan, i kamp med Max Watson. Erik Pärsson tog hand om elvametare­n och dundrade in bollen lågt till vänster om målvakten.

Lugnade gula nerver? Tja, under tio minuter. Då hände det som ändrade alla förutsättn­ingar.

En Fff-hörna gav läge för en Norrby-kontring.

Norrby fick fritt fram, bollen nådde Nino Osmanagic, som revs ner av Tobias Englund. Straff för Norrby och rött kort för Englund. Straffen var korrekt dömd, men Englunds kapning var inte av den digniteten av han skulle fått rött.

Norrby gjorde förvisso inte mål på straffen (Adam Ståhl satte bollen i stolpens utsida, men styrkeförh­ållandena ändrades.

FFF möblerade om i laget; Richard Donkor byttes ut och Per Karlsson kom in.

Det höll i tio minuter, sedan kom en snöplig kvittering. Sedan rasade allt. Gzim Istrefi gjorde 1–2, Marcus Översjö 1–3 och till slut Nicklas Savolainen 1–4.

Och därmed är det nog kört för FFF i toppkampen.