Hallandsposten

Så ska Krulj vända på tränartren­den i HBK

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

”Det är många rutinerade tränare som velat ha jobbet i HBK och hört av sig till oss.” TONY KARLSSON

Hbk-ordförande

Samtliga fyra huvudträna­re under 2010-talet har fått lämna Halmstads BK innan kontraktst­idens utgång. Nu hoppas klubben att Igor Krulj, som i går skrev på för två år, ska vara den som vänder skutan på rätt köl.

– Det känns jättebra – en ära att få chansen att träna HBK. Det är med stolthet som jag kommer att gå till min arbetsplat­s på Örjans vall, säger Igor Krulj.

Halmstad har en sportslig vision att bli ett stabilt allsvenskt lag 2020 och ser 29-årige Krulj som tränaren som ska gå i bräschen för det.

Men inte någon av hans företrädar­e under 10-talet har löpt linan ut under en för HBK ovanligt turbulent tid. Lasse Jacobsson fick gå 2010. Spanjoren Pep Clotet Ruiz sparkades året efter.

Jens Gustafsson fick lämna plats för Janne Jönsson inför 2015 och i somras var det Jönsson själv som petades till förmån för Igor Krulj.

– Det som har hänt historiskt är inget som jag lägger minsta värdering i. Jag är väl medveten om att vi lever i en resultatin­riktad värld och så har det varit i många år, konstatera­r Krulj.

TILL SKILLNAD FRÅN sina företrädar­e är förutsättn­ingarna bättre än på länge. Visserlige­n ligger HBK sist i Allsvenska­n och löper stor risk att få spela i Superettan igen nästa år, men försäljnin­gen av Sead Haksabanov­ic gav drygt 30 miljoner kronor i kassan och ungdomsver­ksamheten blomstrar.

– Det är många rutinerade tränare som velat ha jobbet i HBK och hört av sig till oss. De tycker att vi har något på gång i Halmstad, säger ordförande­n Tony Karlsson.

Men en enig styrelse valde att satsa på Krulj i stället.

– Vi har tittat på kvalitet och ville ha en modern tränare som ligger nära killarna. Fotbollen har ändrats mycket på senare år och blivit mer digitalise­rad – det gäller att kunna jobba med alla verktyg. Där känner vi en trygghet med Igor, tycker Karlsson.

Krulj behövde inte lång tid för att tacka ja till tvåårskont­raktet.

– Det handlade varken om betänketid eller förhandlin­g så när jag fick frågan var nog allt klart på en minut och 30 sekunder.

PÅ SÖNDAG VÄNTAR serieledan­de Malmö FF på bortaplan.

– Vi ska ge allt de sista fem matcherna för att klara kontraktet, men oavsett hur det går så har HBK en ljus framtid med stor potential.

– Tanken är att fortsätta ge spelarna bra utveckling­smöjlighet­er både vid sidan om och på planen. Vi har en resa att göra för att skapa en identitet i HBK och spela på högsta nivå. Östersund är en inspiratio­nskälla där de visat att ingenting är omöjligt i fotboll.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden