Hallandsposten

IFK Göteborg utklassade Sirius

- JENS BORNEMANN/TT

En starkt lysande vårsäsong. Men en riktigt mörk höst. Sirius svacka fortsätter och laget är efter genomklapp­ningen mot IFK Göteborg, 0–4, uppe i sju raka förluster.

IFK GÖTEBORG SIRIUS 4 0

till matchen med sex raka förluster.

Det var med andra ord två fotbollsla­g i mer eller mindre fritt fall som drabbade samman. Men det var bara ett fall som bromsades på Gamla Ullevis hybridgräs­matta.

Siriusmålv­akten Lukas Jonsson tvingades släppa en boll förbi sig redan efter en knapp kvart, efter ett misstag i försvaret framför honom. Jonsson gjorde visserlige­n en fin räddning på Mikael Bomans skott – men lämnade målet helt öppet för Mix Diskerud på returen.

IFK Göteborgst­ränaren Alf Westerberg hade stuvat om en del i startelvan och gav bland annat August Erlingmark en ny chans på innermittf­ältet. 19-åringen, som även extraknäck­t en del som mittback, tackade för förtroende­t genom att bli målskytt.

Det hade gått 37 minuter när 19-åringen fick träff med vänstern och placerade bollen vid ena stolproten till 2–0.

Siriusspel­arna var inte särskilt nöjda med sin första halvlek och det blev inte bättre efter pausen.

Nykomlinge­n har satt ett relativt högt mål, 36 poäng, inför återkomste­n till allsvenska­n. Efter den fantastisk­a vårsäsonge­n har det målet varit snubblande, frustreran­de nära länge nu.

Spelarna gjorde tappra försök att nå fram även den här gången. Men det ville sig inte den här gången heller för Uppsalalag­et. I stället nickade Tobias Hysén in 3–0 med en halvtimme kvar och några minuter senare forcerade Mikael Boman in ytterligar­e ett Göteborgsm­ål.