Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Skicklige Timo Nurmos kan få en grym V75-lördag med tre segrar och närmare 2,7 miljoner i prispengar.

Ja, det lär delas ut över 17 miljoner denna helg på Solvalla, som kryddas på söndag med Oaks och Kriteriet för våra 3-åringar.

Bättre travsport går det inte att få, så det är bäddat för publikfest­er även om traventusi­asterna i Stockholm är svårflörta­de.

På lilla systemet väljer jag att singelstre­cka Timos trio, nämligen Readly Express, Zenit Brick och Global Trustworth­y.

Timo brukar ha väl förberett. Både Readly Express och Global Trustworth­y är lugnt tagna sett till antalet starter, 20 respektive 12.

Däremot ska Zenit Brick göra sin 50:e start denna lördag, så en seger skulle sitta skönt.

Både svårt och lätt ...

Jag tycker att omgången ser svår ut, men det kan också bli en favoritpar­ad då det finns starka favoriter i flera lopp. Visst gör Readly Express medverkan att det mer känns som en V65omgång. Han ställs mot fem motståndar­e och att en världsstjä­rna som han ska torska känns osannolikt.

I två av de sju loppen är jag med, då med Zoko Lane (avd 1) och Speedy Foxy Vicane (avd 3). Den förstnämnd­e har klar vinstchans, medan Speedy Foxy Vicane är en outsider – men väl värd en V75-seger efter några starka insatser i V75.

Hon är väl lågt rankad på sina håll, fast motståndet är ju tufft och läget (spår 7) är inte det bästa. Nåja, hon kommer med på mitt stora system, Rigel Face på båda.

Haft en del otur i V75

Jag har två andraplats­er och en tredje med Speedy Foxy Vicane i V75 de senaste månaderna. Senast blev det fritt 50 kvar, annars hade vi kanske kunnat ge Global Republic en fight om segern.

Än mer otur hade jag med Västerbo Exact; en stor startgalop­p, ikapp fältet och fritt 150 kvar och längden av en hals efter vinnande Obi Degato. Snacka om moralisk vinnare.

Nåja, det brukar jämna ut sig – säger vissa ...

I övrigt; ja, travtränar­nas möte med Svensk Travsport gav inte mycket men vem blir förvånad över det.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden