Hallandsposten

Man döms för dubbelt rånförsök

- WILHELM NILSSON

Mannen gjorde upprepade rånförsök och använde sig av narkotiska preparat. Nu döms han i Halmstads tingsrätt.

En 30-årig man döms till skyddstill­syn för försök till rån samt ringa narkotikab­rott. Mannens rånförsök ägde rum den 1 mars i år på apoteket Ripan i Vallås. 30-åringen dök upp på apoteket, strax efter öppning. Förklädd med rånarluva begärde han att få med sig preparaten Lyrica och Xanor.

Personalen uppmanade mannen att ge sig av, eftersom en tidigare rånare i butiken fått avtjäna två års fängelse. Han lämnade då butiken omedelbart.

Butiken stängdes därefter i ett par timmar, för att sedan öppna på nytt. Då återvände rånaren, och begärde Oxynorm i stället. I samma sekund tog han fram en trasig flaska, för att skrämmas.

Personalen menade att de inte kunde hjälpa mannen, men att han gärna fick gå runt i butiken och leta efter det han sökte. Mannen gav upp och lämnade butiken.

Senare under samma dag åkte polisen hem till 30-åringen. Väl på plats anträffade polisen den rånarluva som mannen haft på sig vid händelsern­a. Mannen erkände direkt sina handlingar på apoteket. Han erkände också att han tagit narkotikak­lassade preparat ett par dagar tidigare.

Tingsrätte­n anser inte att ett fängelsest­raff är lämpligt, i stället döms han till skyddstill­syn. Mannen ska även betala skadestånd till personalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden