Hallandsposten

”Vi har för ofta skjutit oss i foten”

- ISHOCKEY: HOCKEYETTA­N JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Garanterat – vi är bättre än förra året. Det var så han sa inför seriestart­en, Halmstad Hammers lagkapten Jesper Johansson. Men efter fem matcher väntar laget alltjämt på den första trepoängar­en.

– Vi är precis där vi var i fjol – inte ett dugg bättre. Men serien är tack och lov inte slut än så nu är det hög tid att bevisa att Allettan som mål inte bara är snack utan verkstad också, fastslår en självkriti­sk Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Hammers, inför fredagens derby och Grindslant­enmatch mot Hanhals.

MÅLVAKTEN ADAM OHRE, 22, nickar instämmand­e:

– Vi har för ofta skjutit oss själva i foten genom att spela bort poängen själva på egna misstag. Att förlora mot bättre lag är sin sak. Men ofta har vi ju bjudit motståndar­na på målen i stället, konstatera­r han.

Ohre kom som en klassvärvn­ing från allsvenska Timrå där det på tre säsonger hade blivit 33 matcher i den näst högsta serien.

Men även om han snarare har hållit Hammers kvar i matcherna än kan lastas för målen så är han inte nöjd.

– Förlorar vi betyder det att jag har släppt in fler mål än motståndar­målvakten och då är jag aldrig nöjd oavsett om det har blivit någon idioträddn­ing.

– Visst, jag har väldigt höga krav på mig själv, men vet att jag kan bättre, säger Adam som hittills med 22 insläppta mål har en räddningsp­rocent på 88 procent.

Från att tidigare ha lirat hockey på heltid jobbar han nu vid sidan om på MTA Bygg.

– Jag trivs bra med att ha ett civilt jobb upptill hockeyn. Och det är en bra arbetsgiva­re som ger mig ledigt när jag behöver, påpekar han.

Efter flytten från Sundsvall har Ohre acklimatis­erat sig bra i sin nya hemstad.

– Ja, Halmstad påminner ju om Sundsvall så även om det är lite svårt med dialekten är allt utanför rinken perfekt. Nu ska vi bara få det på plats i spelet också, säger Adam, där steget från Hockeyetta­n till drömmen, SHL, inte behöver vara så stort.

Det bevisade den före detta Hammers-målvakten Mattias Pettersson som i veckan gjorde Shl-debut för sitt Mora mot Färjestad (1–4).

Vad talar då för att Hammers med blott tre poäng på fem matcher ska vända trenden mot Hanhals?

– Vi har haft ett bra snack i veckan där vi efter matchen senast mot Kallinge Ronneby rensade luften. Och det har märkts på träningarn­a, förklarar Fredda.

Vad kom ni fram till?

– Det låter kanske lite klyschigt, men vi måste bli jämnare och mer konsekvent­a. Alltså när vi spelar som vi ska i en period måste vi göra samma sak även i nästa period och nästa. Det har vi inte gjort så här långt och då blir vi direkt straffade.

MEN HAMMERS LEDNING går också från ord till handling genom att låna in Troja Ljungbys Shl-meriterade back Carl Ernstig, 20.

– En stor rejäl back och stark defensivt vilket vi behöver. Vi har också skrivit ett kontrakt där han kan gå mellan klubbarna, säger klubbchefe­n om Ernstig som i fjol gjorde elva Shl-matcher med Växjö Lakers.

För att inte kollidera med HBK– IFK Göteborg i Fotbollsal­lsvenskan den 14 oktober flyttas nu också matchen mot Kristianst­ad till fredagen den 13 oktober.

”Förlorar vi betyder det att jag har släppt in fler mål än motståndar­målvakten och då är jag aldrig nöjd.” ADAM OHRE

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? INTE NÖJD. Hammers målvakt Adam Ohre ställer höga krav på sig själv.
Bild: JARI VÄLITALO INTE NÖJD. Hammers målvakt Adam Ohre ställer höga krav på sig själv.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden