Hallandsposten

Med den rätta känslan intakt

- Johan lindqvist johan.lindqvist@gp.se 031-62 47 78

POP

haverskan igen med slaskande, pådrivande trummor och en gitarr som omedelbart tar lyssnaren i handen. Framme vid Witness, plattans fjärde låt, blir det svårt att inte dra fram det gamla Broder Daniel-kortet igen. Bara introt och gitarren är mer BD än någonting på Henrik Berggrens soloplatta.

MAKTHAVERS­KAN III (Luxury)

EFTER DET, KLOKT nog, tar skivan en lite annan riktning. To say it as it is kommer halvvägs in i plattan, och jag kan tänka mig att den ligger sist på första sidan av vinylen. Låten är nedtonad, nästan trevande, men samtidigt elegant på ett skört vis. Med en något annorlunda

Den där nu eller aldrig-känslan som aldrig går att upprepa

instrument­ering och produktion hade den kunnat vara en syntig Mtv-hit från 80-talet. Och det är verkligen menat som en komplimang.

Sedan brakar det loss igen med slamriga, närmast gladpoppig­a Eden och energiska Siren innan plattan dippar en smula med två låtar som är lite otydligare i konturerna. Tio låtar är som bekant den perfekta längden på en platta, men även då kan det dippa en smula.

MAKTHAVERS­KANS nya skiva avslutas med över fem minuter långa Days into years som förmodlige­n också är det närmaste en episk bilåkarlåt det här charmerand­e bandet någonsin kommer att komma.

 ?? Bild: LUXURY ?? TILLBAKA. Göteborgsb­andet Makthavers­kan, redan etablerade på indiescene­n i USA, är efter fyra års tystnad klara med sin tredje platta.
Bild: LUXURY TILLBAKA. Göteborgsb­andet Makthavers­kan, redan etablerade på indiescene­n i USA, är efter fyra års tystnad klara med sin tredje platta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden