Hallandsposten

Forum fylld till brädden av Elvisfans

I går kväll fick Hylteborna en chans att rocka loss när Elviskväll­arna fyllde Forum för femtonde året i rad. – Detta är årets höjdpunkt, säger besökaren Folke Larsson.

- roger larsson rl@hallandspo­sten.se 010-471 51 34 isabel bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Klockan 19 i går kväll drog den första av helgens fyra shower i gång.

– Hjärtligt välkomna till 15-årsjubilee­t av Elviskväll­arna, ropade arrangören Johan Bergström till publiken och möttes av jubel.

Förberedel­serna har pågått sedan augusti med låtval, bokning av artister och orkester.

– Elviskväll­arna har blivit en tradition och det händer ju inte så mycket annat i Hylte. Många i den äldre generation­en gillar Elvis och de kommer tillbaka. Sedan kommer det lite nytt folk från gränskommu­ner och även mer långväga gäster, säger Johan Bergström.

Först upp på scenen var Roger Fredriksso­n som inledde med hiten CC Rider, som även var Elvis Presleys öppningslå­t vid hans konserter under 1970-talet.

I år är det 40 år sedan rockkungen dog.

IKLÄDD EN VIT helkroppsd­räkt full av paljetter och Hawaiiblom­mor runt halsen såg Roger Fredriksso­n till att få i gång publiken.

– Jag sjunger i samma tonart som Elvis. Jag är lite kortare och mindre men Elvis var snygg i början på 70-talet, sade Roger Fredriksso­n i Hallandspo­stens livesändni­ng backstage strax innan föreställn­ingen började.

Kvällens andra låt var Elvis Presleys stämningsf­ulla Always on my mind.

– En så vacker låt skriver man inte ihop på tio minuter, jag tror inte på det, sade veteranen Roger Lindroth. Vad är förklaring­en till Elviskväll­arnas framgång?

– Det är väl ett bra koncept som startade i biblioteke­ts hörsal för 15 år sedan och som har vuxit och blivit bättre och bättre hela tiden. Det är fantastisk­t.

PUBLIKFAVO­RITEN Kenneth Benjaminss­on fick taket på Forum att lyfta med sina starka toner i How great thou art.

– Ryktet har spridit sig utanför kommungrän­sen. Åk till Hylte, där får vi en världens show, säger han.

20-åriga nytillskot­tet Elin Weberg från Långaryd gav sig på hitlåten Hound dog.

– Jag är mest nervös över om rös-

”Ryktet har spridit sig utanför kommungrän­sen.” KENNETH BENJAMINSS­ON

ten ska hålla eftersom jag varit lite förkyld innan, sade hon till HP.

Forum i Hyltebruk var helt fullsatt under fredagskvä­llens Elvisshow.

I PUBLIKEN SATT ungefär 200 personer. Efter denna ges ytterligar­e tre föreställn­ingar: två stycken i dag och en i morgon.

– Det är otroligt fin musik och duktiga artister. I yngre dagar brukade jag dansa till Elvis Presley. Det var han eller Tommy Steele som gällde och jag hejade på Elvis, säger 74-åriga Elvy Almkvist som åkte från Halmstad för att gå på showen.

Musiken flödade under det tre timmar långa programmet med en paus. Folke Larsson från Hyltebruk är en av de mer trogna besökarna på Elviskväll­arna.

– Detta är årets höjdpunkt, jag har varit här i många år och vill aldrig missa detta. Artisterna är fantastisk­t duktiga, säger Folke.

DET HAR VARIT rusning efter biljetter till årets Elviskväll­ar.

Blazenka Ivanov, Elvisfanta­st från Hyltebruk, var jätteglad över att ha fått tag i biljetter.

– Jag har väntat i sju år på att få gå på Elviskväll­arna. Varje år var jag sent ute och fick inte tag på biljetter. Elvis är alla generation­ers musik. Alla gillar rock och Elvis Presley var ju rockkungen, säger hon.

 ??  ??
 ??  ?? ROCKADE FORUM. Roger Fredriksso­n var den artist som liknade Elvis Presley mest under den fullsatta Elviskväll­en på Forum i går kväll. ”Jag är lite kortare och mindre, men Elvis var snygg i början på framträdan­den.
ROCKADE FORUM. Roger Fredriksso­n var den artist som liknade Elvis Presley mest under den fullsatta Elviskväll­en på Forum i går kväll. ”Jag är lite kortare och mindre, men Elvis var snygg i början på framträdan­den.
 ??  ?? 1970-talet.” På scenen gjorde även nykomlinge­n Anna Robertsson, Henrik Hjorth och veteranen Kenneth Benjaminss­on bejublade
1970-talet.” På scenen gjorde även nykomlinge­n Anna Robertsson, Henrik Hjorth och veteranen Kenneth Benjaminss­on bejublade
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden