Hallandsposten

Åtalad nekar till brott vid dödskrasch

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

En förare som försökte vända på E 6 i Snapparp och därmed orsakade en dödsolycka åtalas för vårdslöshe­t i trafik. Men föraren nekar till att ha gjort något brottsligt.

Olyckan hände på pingstafto­n den 3 juni strax söder om rastplatse­n i Snapparp i norrgående körfält. Föraren, en 82-årig kvinna från Halmstad och hennes 83-årige särbo från Laholm, var på väg till hennes hem.

FÖRAREN AV BILEN som körde bakom paret säger i polisförhö­ret hur han såg deras bil vända mot södergåend­e körfält på motorvägen. Den körde ut från en uppställni­ngsplats och korsade motorvägen där mitträcke saknas. Föraren försökte väja men det gick inte att undvika en kollision. Hans bil körde med kraft in i parets vänstra bakdörr och bilarna totalförst­ördes.

Motorvägen var visserlige­n inte så trafikerad vid det här tillfället, men flera blev ändå vittnen till olyckan. De skyndande till för att hjälpa de inblandade och larma räddningsp­ersonal. E6 var stundtals helt avstängd för trafik under tiden som räddningsi­nsatserna pågick.

FÖRAREN OCH HANS medpassage­rare fördes i ambulans till sjukhuset men kunde sedan återvända hem. Även paret i olycksbile­n fördes till sjukhuset med skador och smärtor. Kvinnan fick lämna sjukhuset, men särbons skador från krocken ledde till ett komplicera­t vårdförlop­p med operatione­r i både Halmstad och Lund.

Hans allmäntill­stånd blev trots det allt sämre och den 24 juni avled särbon på sjukhuset i sviterna efter trafikolyc­kan.

TROTS ATT ögonvittne­n samstämmig­t har berättat om hur kvinnan körde ut från uppställni­ngsplatsen, över körfältet och mot en öppning i mitträcket så har kvinnan själv en annan version av händelsen.

Hon tror inte att hon korsade körfältet eftersom det inte fanns någon anledning att vända.

Därför nekar hon till att ha betett sig vårdslöst. I vart fall minns hon inte vad som i så fall skulle ha fått henne att vända och utsätta sin särbo för skada.

Hon vet att de satt och småpratade och sedan ”blev det kaos”. Vid uppvaknand­et på sjukhuset mindes hon ingenting från olyckan.

”Kvinnan tror inte att hon korsade körfältet och därför nekar hon.”

 ?? Bild: POLISEN ?? DÖDSOLYCKA. Kvinnan som orsakade olyckan försökte vända på E6. Hon åtalas för vårdslöshe­t i trafik.
Bild: POLISEN DÖDSOLYCKA. Kvinnan som orsakade olyckan försökte vända på E6. Hon åtalas för vårdslöshe­t i trafik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden