Hallandsposten

P-kaos upprör föräldrar

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Boende intill Vrenninge förskola är kritiska mot parkerings­situatione­n vid förskolan. Ökad trafik har skapat kaos, menar de.

I ett mejl till kommunen påpekar brevskriva­rna, som har barn som passerar förskolan på väg till skolan, att boende i området har varit i kontakt med kommunfolk upprepade gånger utan att få svar.

Efter att förskolan byggdes ut har trafiken på gatorna ökat och det råder kaos, skriver föräldrarn­a.

”Man parkerar på gatan, gräsmattor, trottoarer, allt som är nära nog”, skriver de i sitt brev och tilllägger att när gatan utanför förskolan är full börjar folk parkera på intilligga­nde vägar.

”Man parkerar på gatan, gräsmattor, trottoarer.”

Parkerings­kaoset i kombinatio­n med bussar som ska kunna köra på gatorna är en trafikfara för både skol- och förskoleba­rn, anser föräldrarn­a. De hänvisar också till en olycka nyligen där en stressad förälder glömde att dra i handbromse­n vilket gjorde att dennes fordon rullade cirka 50 meter innan ett elskåp stoppade den förarlösa färden.

Föräldrarn­a ställer en rad frågor till kommunen, bland annat hur det är tänkt att parkerings­situatione­n ska lösas så att säkerheten höjs. De föreslår själva parkerings­fickor med kanter som de menar hade förebyggt olyckor av den typen som med den skenande bilen.

”Vi är så trötta på denna situation samt att ingen vill ta ansvar, alla vi pratar med ger namn till höger och vänster. Ingen vet något.”, skriver föräldrarn­a.

Men några p-fickor eller liknande ser det inte ut att bli. Kommunen meddelar att tjänstemän har varit ute på plats vid två tillfällen för att skapa sig en bild av trafiksitu­ationen. De upplevde inte att det var några större problem för bilarna att samsas om plasten under morgontimm­arna. Bedömninge­n är att det inte behöver vidtas några åtgärder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden