Hallandsposten

Nöjda kunder gläder Sparbanken

- CARINA NILSSON cn@hallandspo­sten.se

Kunderna i Laholms sparbank tillhör de som är mest nöjda med sin bank i hela Sverige. – Det är fantastisk­t roligt och ett jättebra betyg till vår personal, säger vd Lars-göran Persson.

Varje höst brukar Svenskt kvalitetsi­ndex, SKI, göra en mätning om vad svenska bankkunder anser om sin bank.

– I år har vi för första gången gjort en egen mätning för vi ville se hur vi ligger till. Annars brukar vi ingå som en del i Sparbanker­na gemensamt, säger Lars-göran Persson.

RESULTATET BLEV onekligen positivt. Laholms sparbank placerade sig på andra plats i hela landet, när det gäller företagsku­nder. 80 procent av dem var nöjda. På första plats hamnade Vadstena sparbank, en annan fristående liten bank, med 84 procent nöjda kunder.

På privatkund­ssidan hamnade banken i topp i Halland tillsamman­s med Varbergs och Falkenberg­s sparbanker. 74,2 procent av kunderna var nöjda.

– Vi har jobbat på att behålla den personliga relationen med kunderna, samtidigt som vi så klart ska ha alla de digitala tjänsterna också. Men våra kunder ska kunna besöka sin bank och de ska kunna ringa oss, säger Larsgöran Persson.

HAN BERÖMMER OCKSÅ bankens cirka 40 anställda för deras arbete.

– Det är de som möter kunderna, och varje kund ska känna sig väl bemött. Utan kunderna är vi ingenting, säger han.

Lars-göran Persson är också glad åt att tre av fyra kunder kände till att en del av vinsten går tillbaka till samhället och att fyra av fem tyckte att det är bra.

– SPARBANKSI­DÉN HAR sitt ursprung redan i början av 1800-talet, men den är fortfarand­e högaktuell. Vi arbetar för bygdens och samhällets bästa. Bara det vi delar ut under jubileumså­ret i år kommer att landa på cirka 1,3 miljoner, säger Lars-göran Persson och tillägger:

– Det är fantastisk­t roligt att kunna bidra till en positiv utveckling i samhället, och vi försöker sprida pengarna så att de ska komma hela kommunen till del på något sätt.

Sämst i undersökni­ngen gick det för Nordea, där runt 53 procent av kunderna var nöjda.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? NÖJDA KUNDER. Lars-göran Persson, vd på Laholms sparbank, gläds åt att bankens kunder tillhör de mest nöjda i hela Sverige.
Bild: CARINA NILSSON NÖJDA KUNDER. Lars-göran Persson, vd på Laholms sparbank, gläds åt att bankens kunder tillhör de mest nöjda i hela Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden