Hallandsposten

Trion som vill ta över efter Durmaz

- ANDERS WALLIN och HENRIK SKIÖLD

Vem ersätter skadade Jimmy Durmaz? Viktor Claesson, Ken Sema, eller Marcus Rohdén? – Jag tycker att jag har egenskaper för att spela båda de här typerna av matcherna, säger Rohdén inför Sveriges Vm-kval mot Luxemburg och Nederlände­rna.

För Janne Andersson är vissa frågor svårare än andra. Förbundska­ptenen behöver inte fundera särskilt länge över vem som ska stå i mål, vilken duo som ska bilda anfallspar, vilka som ska spela i fyrbacksli­njen eller vem som tar hand om vänsterkan­ten på mittfältet.

Där är – i tur och ordning – Robin Olsen, Ola Toivonen, Marcus Berg, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinss­on och Emil Forsberg givna.

Men det finns ett par frågetecke­n inför mötet med Luxemburg.

Ett handlar om vem som ska ersätta ljumskskad­ade Jimmy Durmaz, som har spelat samtliga åtta kvalmatche­r. Vem tar hans plats till höger på mittfältet?

Ett mycket troligt alternativ är Viktor Claesson.

– Man kan inte hålla på och snegla på alla möjlighete­r utan man får gå ut och göra det så bra som möjligt på träningarn­a. Så får man se hur långt det räcker. Men man är alltid redo och hoppas få starta, sade han tidigare under Vm-kvalsamlin­gen.

Andreas Granqvist, klubbkompi­s i ryska Krasnodar och landslaget­s lagkapten:

– Han har varit väldigt duktig och tagit stora steg under de 1,5 år han har varit hos oss. Han är väldigt duktig på att komma in i området mellan backlinje och mittfält, säger han.

Två andra spekulante­r på speltid är Östersunds Ken Sema och Crotones Marcus Rohdén.

– Jag har varit med under ett antal samlingar och konkurrera­t om höger mittfältsp­osition. Men det är många andra duktiga spelare som är med och konkurrera­r om platsen, så vi får se hur det blir på lördag, säger Rohdén. Vilka konkurrera­r du med?

– Oj. Det vet jag inte exakt, men det är väl Viktor Claesson framför allt. Ken Sema kanske också. Sedan kan ju Sebastian Larsson spela högermittf­ältare men jag tror att han ses som en central mittfältar­e, säger Rohdén.

 ??  ?? TÄNKBAR. Marcus Rohdén.
TÄNKBAR. Marcus Rohdén.
 ??  ?? TÄNKBAR. Viktor Claesson.
TÄNKBAR. Viktor Claesson.
 ??  ?? TÄNKBAR. Ken Sema.
TÄNKBAR. Ken Sema.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden