Hallandsposten

Omsättning­en har ökat för elektronik­varuhusen

- THIMMY MÅRD

Ny statistik visar hur försäljnin­gen av elektronik­varor har ökat i jämförelse med förra året. Detta är något som även märks av hos lokala elektronik­handlare.

Branschorg­anisatione­n Elektronik­branschen visar i ny statistik hur försäljnin­gen av elektronik­varor hos ett antal av de stora elektronik­kedjorna i landet var sju procent högre under september månad i år i jämförelse med samma månad förra året.

DEN TOTALA försäljnin­gen hittills i år är även fem procent högre än förra året. Det är framförall­t varor som spelkonsol­er, datorer och videokamer­or som går framåt, men även tv-skärmar.

Christian Löfgren, butikschef vid Ljudcenter Audio Video vid Flygstaden, förklarar att de märker av en ökad omsättning i jämförelse med tidigare år.

– Augusti och september ökade vi med 20 procent, men vi har haft en tillväxt under runt 18 till 19 månader, säger han och berättar att ökningen i omsättning bland annat beror på en satsning på installati­oner och hembesök hemma hos kunderna:

– Vi har anställt tre nya installatö­rer. Rutavdrage­t har hjälpt oss mycket så att vi vågar nyanställa. Sedan augusti förra året gäller ruttjänste­n också på hemelektro­nik. Det är något som kanske inte så många vet.

Även hos Elgiganten vid Flygstaden märks en ökning i omsättning­en av.

– Vi ökar definitivt i försäljnin­g. Det går stabilt framåt och just september har inte varit bättre än någon annan månad. Det känns jätterolig­t och det känns av i hela varuhuset, förklarar varuhusche­fen Kristina Sörensen.

HON KAN INTE peka ut någon speciell kategori i butikens sortiment som sålt speciellt bra under året.

– Jag skulle säga att det är på alla avdelninga­r, förklarar Kristina Sörensen och berättar att den ökade omsättning­en delvis kan ha att göra med nedläggnin­gen av varuhuset Siba tidigare i år:

– Det är mindre konkurrens men jag tror också att kunderna känner sig trygga med oss som bolag och tycker att vi har bra och kunnig personal.

– Man har tänkt att internetha­ndeln ska ta över, men många är intressera­de av elektronik i dag och jag tror att de vill se produktern­a i en butik och ha en säljare att prata med.

 ?? Bild: THIMMY MÅRD ?? GÅR FRAMÅT. Christian Löfgren, butikschef vid Ljudcenter Audio Video vid Flygstaden, berättar om en tillväxt under det senaste året.
Bild: THIMMY MÅRD GÅR FRAMÅT. Christian Löfgren, butikschef vid Ljudcenter Audio Video vid Flygstaden, berättar om en tillväxt under det senaste året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden