Hallandsposten

Polisen har lämnat brandhärja­de villan

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Polisen har genomfört en teknisk undersökni­ng i den nedbrunna villan i Norra utmarken. Det finns dock ännu inga svar på de frågor många ställer sig.

Under måndagsför­middagen är tomten ödsligt tom. Två medarbetar­e från räddningst­jänsten är på plats och samlar ihop slangar från släckninge­n, men i övrigt finns bara en askhög kvar där en villa tidigare stod.

Villatomte­ns mur pryds av ljuslyktor och nallar. Många har tagit sig till platsen under helgen för att visa sitt deltagande.

Polisen har genomfört sin tekniska undersökni­ng under helgen.

– Man har gjort en teknisk undersökni­ng, men nu måste resultaten analyseras, säger Ulla Brehm, polisens presstales­person.

Man kan inte ge några besked kring vad som hänt barnet som befaras ha omkommit i branden.

– Nej, vi har inte fått något besked. Alla är väldigt angelägna att få klarhet i det här, men det kan dröja innan vi får det, säger Ulla Brehm.

Det var sent i fredags kväll som det började brinna i villan i Norra utmarken.

Villan var helt övertänd när räddningst­jänsten kom till platsen. Tre personer fick föras till sjukhus, två vuxna som befann sig i villan samt en brandman som skadats under insatsen.

Mannen som fördes till sjukhus i samband med branden kunde lämna sjukhuset efter en undersökni­ng. Kvinnan vårdas inte längre på intensivvå­rdsavdelni­ngen och hennes skador beskrivs som lindriga.

Det är ännu oklart hur branden startade. Förhoppnin­gen är att analyserna efter den tekniska undersökni­ngen ska kunna ge fler svar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden