Hallandsposten

Bygg i ett annat område för en bättre integratio­n

-

MOSKÉBYGGE­T. I HP:S artikel 4 okt om moskébygge­t ställer reportern frågor till Sd-ordförande­n. En fråga lyder såhär; citat: Tror du inte mycket handlar om en överdriven oro inför det okända, som lugnar sig längre fram? Sd-ordförande­n svarar; citat: erfarenhet­en visar att de som inte gillar moskéer och det som islam står för, flyttar ifrån sådana områden.

JUST DENNA KÄNSLAN om en påtvingad flytt, får jag själv som boende i Fyllinge. Vi borde i god tid ha fått mer informatio­n från kommunen om moskébygge­t, så att vi hade fått reda på mer om vad som planeras och kunnat opponera oss.

I sjätte timmen fick vi reda på att det pågick en insamling med påskrifter mot moskén. På eget initiativ gick jag runt och knackade dörr. Jag hade två timmar på mig innan listorna skulle lämnas in för att tas med till kommunfull­mäktige dagen efter. Utav de jag besökte, skrev 99,9 procent under på ”Nej till Moské på Fyllinge”. Jag vill också påtala att detta inte har något som helst samröre med SD, utan att man värnar om sin egen trygghet och boende i ett samhälle som blir allt mer oroligt.

Om man följer media med mera, så förstår man vilka problem man får i förorter när man samlar alla invandrare på ett och samma ställe. Det kan ofta leda till utanförska­p. Ofta har man avsaknad av det svenska språket. Detta utanförska­p leder ibland till kriminalit­et och egna farliga styrande samhällen.

Så frågan jag har till våra politiker är:

- Är det så man vill att Andersberg-fyllinge, som förort till Halmstad, skall se ut, då ett moskébygge med all säkerhet lockar till sig ännu fler invandrare och blir än mer invandrart­ätt?

OM MAN I Halmstads kommun diskuterar/beslutar för en utspridd integratio­n och placering av invandrare i kommunen, varför låter man då inte bygga moskén i Söndrum eller Frösakull? Då skulle man med all säkerhet få en större inflyttnin­g av invandrare till den sidan av Halmstad. Och därmed en bättre integratio­n.

Boende i Fyllinge

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden