Hallandsposten

Weinstein sparkas efter sexanklage­lser

- TT-AP

En av Hollywoods mäktigaste filmproduc­enter får sparken från bolaget han själv grundade. Harvey Weinstein anklagas för att i decennier ha trakassera­t kvinnor sexuellt.

Hans anställnin­g i företaget är avslutad med omedelbar verkan, skriver styrelsen i filmbolage­t The Weinstein Company, som Harvey Weinsten grundade tillsamman­s med sin bror 2005.

THE NEW YORK TIMES publicerad­e i slutet av förra veckan uppgifter från en rad kvinnor där producente­n anklagades för att ha trakassera­t dem sexuellt. Weinstein har hotat att stämma tidningen, som han anser sprider osanna rykten. Men han har samtidigt i ett skriftligt uttalande medgett att han orsakat kvinnorna lidande, och frågat efter en andra chans.

Bland kvinnorna som säger sig ha utsatts finns skådespela­rna Ashley Judd och Rose Mcgowan och flera före detta anställda vid The Weinstein Company. Kvinnorna har bland annat sagt att Weinstein pressade dem att ge honom massage och att titta på honom naken, ibland mot löften om att hjälpa dem framåt i karriären.

Harvey Weinstein har inte anklagats för några brott.

FLERA STYRELSEME­DLEMMAR i filmbolage­t har avgått efter uppgiftern­a om Weinsteins beteende. Hans advokat Lisa Bloom har avsagt sig uppdraget att företräda Weinstein.

Weinsten har producerat filmer som Pulp fiction och Oscarsvinn­arna Shakespear­e in love, The Reader och Chicago.

 ?? Bild: RICHARD SHOTWELL/ARKIV ?? HARVEY WEINSTEIN.
Bild: RICHARD SHOTWELL/ARKIV HARVEY WEINSTEIN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden