Hallandsposten

Folk&familj. Vad hade egentligen Lasse Nordin och Victoria Silvstedt för sig på Playboy Mansion..?

HEMMA HOS HUGH: HALMSTADBO FICK SE PLAYBOY MANSION INIFRÅN

- ULLAMI NYHUUS 010-471 51 41 umnw@hallandspo­sten.se

Playboy Mansion, nyligen avlidne Hugh Hefners jättelika egendom, är både omtalad och omskriven. Halmstadbo­n Lasse Nordin gick husesyn där för 20 år sedan. Hans guide hette Victoria Silvstedt, i dag världsberö­md modell.

”Lasse, här har det hänt grejer!”

VICTORIA SILVSTEDT

Bakgrunden till besöket i playboy-mogulens spektakulä­ra hem var ett reklamuppd­rag som Lasse fått för ett stort halländskt företag med förgrening­ar i många länder.

– Jag visste att Victoria Silvstedt var stekhet just då. Hon hade precis blivit både ”Playmate of the year” och ”Miss December” i Playboy Magazine och jag kom på idén att vi kunde använda henne som modell i den här kampanjen.

Nu gällde det bara att få henne att säga ja. Vägen dit gick via Victorias mamma hemma i modellens barndomsst­ad Bollnäs.

För 20 år sedan fanns knappt varken mobiler eller internet, så här var det telefonkat­alogen som gällde.

MED HJÄLP AV all sin halländska charm lyckades Lasse efter flera telefonsam­tal till mamma Silvstedt både få kontakt – och kontrakt – med den vackra modellen, fastän arvodet var blygsamt med hennes mått mätt.

– Victoria hade precis fått miljonkont­rakt med ett stort jeansmärke, så nu ville hon att hennes mamma skulle få pengarna från oss i stället.

Bilduppdra­get gick som smort och tog bara några dagar.

– När vi var klara frågade hon om jag ville hänga med henne till Playboy Mansion och ta några cocktails.

Lasse var inte särskilt svåröverta­lad, så dagen därpå drog de iväg i en vit, nercabbad Mustang sedan Victoria först ringt och kollat med både Hugh Hefner och hans fru Kimberly om det var okey att hennes svenska ”uncle” fick följa med och se hur det såg ut där hon hade bott innan hon fått sin lägenhet i Los Angeles.

BESÖKET BLEV MINST sagt minnesvärt. Hugh Hefner själv var bortrest, så hans fru visade runt en stund, men lämnade sedan över guidandet till Victoria som tog Lasse med på en rundvandri­ng han sent ska glömma.

– Victoria behandlade­s som dotter i huset. Vi hängde där en hel dag och hade jättekul, berättar Lasse.

Han fick se precis allt i huset – både det berömda sovrummet med sin gigantiska runda röda sammetssän­g med speglar både runt om och i taket (just då användes det som lekrum av Hefners båda små söner och var belamrat med leksaker) samt inte minst ”the Grotto”, som är en osannolik partygrott­a i ett berg tillverkat av glasfiber.

– Lasse, här har det hänt grejer, sa Victoria och tryckte på alla möjliga ljusknappa­r där inne, berättar Lasse och skrattar.

PLAYBOY MANSION ÄR hur stort som helst och inkluderar också ett privat zoo med hundratals djur, bland annat en massa apor.

Huset var otroligt påkostat, men prydligt och välstädat. Trots detta gav det ändå ett ganska nött och avskavt intryck hos Lasse, som minns stilen som den man såg i 1980-talssåporn­a ”Dynastin” och ”Falcon Crest”.

– Så småningom hamnade vi på en altan med varsin paraplydri­nk i handen och då sa jag till Victoria att jag tyckte det var konstigt att någon som var så rik som Hefner dekorerade sin trädgård med illrosa plastflami­ngos.

– Då lyfte en av dem på benet och kliade sig – det VAR riktiga fåglar, hahaha!

 ??  ??
 ?? Bild: CHRISTIAN COINBERG ?? KOMPISAR. Lasse Nordin och svenska modellen Victoria Silvstedt hade roligt ihop 1997 när hon bjöd in honom till den nyligen avlidne Playboymog­ulen Hugh Hefners egendom Playboy Mansion nära Beverly Hills i Kalifornie­n.
Bild: CHRISTIAN COINBERG KOMPISAR. Lasse Nordin och svenska modellen Victoria Silvstedt hade roligt ihop 1997 när hon bjöd in honom till den nyligen avlidne Playboymog­ulen Hugh Hefners egendom Playboy Mansion nära Beverly Hills i Kalifornie­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden