Hallandsposten

Två misstänkta för brott vid villabrand

En man och en kvinna har delgivits misstanke om brott efter den våldsamma villabrand då ett barn befaras ha brunnit inne.

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Två personer har delgivits misstanke om brott efter den våldsamma villabrand då ett barn befaras ha brunnit inne.

En man och en kvinna har blivit delgivna misstanke om brott efter villabrand­en i Norra utmarken sent i fredags kväll.

– I går (måndag, red. anmn.) beslutade åklagare att delge två personer misstanke om allmänfarl­ig vårdslöshe­t, grovt brott, samt grovt vållande till annans död. Men det ska också nämnas att det sker mer av rutin, annars är det svårt att diskutera och förhör folk, säger Martin Inglund, kommissari­e vid polisen i Halmstad.

Polisen har genomfört sin tekniska undersökni­ng och väntar nu på svar på de analyser som gjorts. I nuläget misstänker man dock inte att branden var medvetet anlagd.

– Nej, inte vad vi kan konstatera i dag. Allmänfarl­ig vårdslöshe­t är ett oaktsamhet­sbrott och det är så långt vi kan sträcka oss. Sedan ska man ha klart för sig att det kan skilja mycket mellan det vi delger och vad åklagaren möjligtvis kan väcka åtal för i ett senare skede, säger Martin Inglund.

TVÅ PERSONER SOM befann sig i huset när det började brinna fick föras till sjukhus. Dessutom ska ett barn i skolåldern befunnit sig i huset.

– Så vitt vi vet fanns det tre personer i huset. Två vuxna och ett barn, och barnet är inte återfunnet ännu.

Trots att man befarar att barnet har brunnit inne har det ännu inte bekräftats av polis. Om det är så att barnet har brunnit inne lär det kunna bekräftas så fort Nationellt forensiskt centrum, NFC, är klara med sin analys.

UTREDNINGS­ARBETET startade redan i lördags när branden var släckt och lär fortsätta ett bra tag till.

– Vi har hållit flera förhör och fler kommer hållas. Dessutom har vi genomfört en teknisk undersökni­ng som är avslutad, så nu ska analysen ta vid.

Trots misstanke om brott är dock ingen frihetsber­övad.

– Nej, ingen person har blivit gripen, anhållen eller häktad.

Branden utbröt sent i fredags kväll i en villa i Norra utmarken. Räddningst­jänsten larmades till vid 23.30 på kvällen men kunde inte rädda villan som var helt övertänd när man kom dit.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? VILLAN TOTALFÖRST­ÖRD. Huset var helt övertänt när räddningst­jänsten kom dit. Nu har två personer blivit delgivna misstanke om brott.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV VILLAN TOTALFÖRST­ÖRD. Huset var helt övertänt när räddningst­jänsten kom dit. Nu har två personer blivit delgivna misstanke om brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden