Hallandsposten

Jimmy Alexanders­son tänker grilla sig till seger. I helgen tävlar det halländska laget i grill-vm på Irland.

- ISABEL BARK

Jimmy Alexanders­son är hobbygrill­aren från Torup som nu siktar på vinst i VM i Barbecue. Finalen går av stapeln i irländska Limerick i helgen.

– Det är en riktig lycka att få vara med om detta. Jag tror att vi har bra chanser, även om det är hård konkurrens, säger 36-årige Jimmy Alexanders­son, som till vardags driver en elfirma i Torup.

I morgon lyfter flyget mot Irland och på fredag kommer Jimmys fru Hanna dit för att stötta. Grill-vm hålls i stora tält utomhus och lagen har själva med sig en del ingrediens­er.

– Vi har fått några fasta rätter som alla ska laga. Vi ska även göra en rätt inspirerad av vårt hemland och en grillad dessert. Ett företag har sponsrat oss med en grill, de andra grillarna hyr vi.

I TÄVLINGEN, SOM arrangeras av World Barbecue Associatio­n, deltar omkring hundra lag. Det är en jury som utser vinnaren.

– Det är mellan sju och tio lag från Sverige som har kvalat in genom SM.

Jimmy ingår i det halländska laget Smoking Aces Bbq.

NAMNET KOMMER från lagledaren Martin Nordhs eventbolag där han åker hem till kunder och grillar. För två år sedan vann falkenberg­aren tv-programmet Grillmästa­rna i TV4.

– Det var kul och oväntat att vinna. Jag insåg att allt som låg på tallriken skulle vara grillat om jag ville vara kvar, berättar Martin Nordh.

I laget ingår även Jesper Ginsthamma­r, Joakim Jönsson och Joakim Lind. Lagmedlemm­arna har tillkommit under resans gång.

– Jag gick i skolan med Martin. När jag och min fru gifte oss i maj 2016 anlitade vi Martin att laga en grillbuffé åt gästerna.

Jimmys intresse för grillning har vuxit de senaste åren. Han har köpt ett antal grillar av olika modeller och byggt en egen rök.

– Allt går att grilla. När jag grillar åt familjen blir det ofta rev, bringa och pulled pork. Mitt tips är att hela tiden passa maten du grillar.

 ??  ??
 ?? Bild: ISABEL BARK ?? GILLAR GRILLAR. Jimmy Alexanders­son har flera olika grillar vid villan i Torup och tycker att nästan all mat går att grilla.
Bild: ISABEL BARK GILLAR GRILLAR. Jimmy Alexanders­son har flera olika grillar vid villan i Torup och tycker att nästan all mat går att grilla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden