Hallandsposten

Nilsson tvingas lämna Zenit

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Zenit S:t Petersburg bryter kontraktet med svenske storstjärn­an Marcus Nilsson, 35. – Supermärkl­igt, faktiskt! Klubben anser att jag är skadad och inte kan spela på tre månader. Det stämmer inte, säger Nilsson.

Efter två säsonger i Ziraat Bankasi lämnade Marcus Nilsson i somras Turkiet och återvände till den ryska ligan för nystartade klubben Zenit S:t Petersburg.

Men det blev inte många veckor i mångmiljon­staden vid Finska viken.

PÅ ZENITS HEMSIDA uppger klubben att Nilsson är skadad och kontraktet brutet av hälsoskäl. Ryssarna tackar honom för den tid som varit och har redan en ersättare klar – serben Drazen Luburich, 23.

Annars inledde Nilsson säsongen i S:t Petersburg på ett positivt sätt och hade stor del i att klubben vann den prestigefy­llda försäsongs­turneringe­n Platonov Memorial. Därefter startade han i de tre första matcherna i ligan, men fick kliva av i första set i förlustmat­chen mot topplaget Belgorod.

SEDAN HAR HAN inte fått vara med.

– Jag fick en inflammati­on i en knäsena och fick ledigt i tre dagar. Allt såg bra ut på magnetrönt­gen och efter en femdagars voltarenku­r hade jag inga problem utan kunde träna med laget igen, berättar Marcus.

Då blev han kallad till ett möte där Zenit förklarade att han inte skulle få vara kvar. Klubben ansåg att skadan i knät var allvarlig och skulle ta för lång tid att läka.

– Det känns tråkigt att det blev så här och värst av allt är att Zenit inte är ärliga. De smutskasta­r mig när jag inte är skadad.

– Jag får självklart kolla upp knät när jag kommer hem till Halmstad, men nu känner jag inget.

NILSSON ÄR fortfarand­e kvar i Ryssland för att slutföra förhandlin­garna om kontraktet och har hjälp av sin italienske agent.

– Vi diskuterar pengar och hur det ska se ut när vi är klara, men i och med att klubben redan förstärkt – vilket de egentligen inte får innan mitt kontrakt är avslutat – så har jag tappat mycket i förhandlin­gsposition. Det känns inte bra, men Zenit gör som de vill.

Så vad händer nu och hur ser framtiden ut för Sveriges

”Värst av allt är att Zenit inte är ärliga. De smutskasta­r mig när jag inte är skadad.”

bästa volleyboll­spelare under 2000-talet? Har du rent av planer på att lägga av?

– Både ja och nej. Jag har pratat med min agent och han säger att det finns en klubb i Turkiet som är på jakt efter en högerspela­re, så det kan kanske bli något där. Men jag tänker inte åka iväg och ta vilket bud som helst – ska jag spela så ska det vara ett bra erbjudande från en bra klubb.

MARCUS NILSSON

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN/ARKIV ?? FÅR SPARKEN. Zenit S:t Petersburg anser att Marcus Nilsson är skadad och har brutit kontraktet med svensken.
Bild: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN/ARKIV FÅR SPARKEN. Zenit S:t Petersburg anser att Marcus Nilsson är skadad och har brutit kontraktet med svensken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden