Hallandsposten

Skjutninge­n: ”Fortsättni­ng inte utesluten”

- JAN STOHR

Flyktbilen är just nu ett av polisens bästa spår i jakten på de som försökte mörda en 33-årig man på Andersberg. När skottlossn­ingen skedde på tisdagen var bilen inte anmäld stulen.

Bilen ägs av en privatpers­on, som inte är bosatt i Halmstad. Bilägaren har i efterhand anmält att bilen stulits. Polisen har ännu inte förhört ägaren ingående, men förklarar att man hittat ”intressant­a spår” i bilen.

Flyktbilen övergavs när personerna i den insåg att de inte kunde ta sig förbi Andersberg­sskolan på grönytan mellan hyreshusen och skolan. De flydde därför springande i riktning mot E 6.

Enligt spaningsle­daren Larsgunnar Perlinger på polisens avdelning för grova brott har man ”koll” på ett antal personer i den skjutne 33-åringens närhet. Polisens inre spaning har också lett fram till en tänkbar motivbild, som kan förklara konflikten och skottlossn­ingen på tisdagseft­ermiddagen.

Dörrknackn­ingen i området stärker polisens uppfattnin­g om att det var mellan fem och tio personer på platsen för skottlossn­ingen, på Skolgången intill vårdcentra­len. Vittnen har förutom de flyende i flyktbilen sett en grupp personer springa från Skolgången, bort mot området kring förskolan Ringblomma­n vid Tippgången.

Polisen har hittills hållit ett 40tal förhör. Den skjutne 33-årige mannen har inte gett någon förklaring till händelsen och närmast väntar ett fördjupand­e samtal med ägaren till flyktbilen. 33-åringen har lämnat sjukhuset.

– Det går inte att utesluta att det händer något igen, antingen vedergälln­ing eller att angreppet ska slutföras, säger Lars-gunnar Perlinger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden