Hallandsposten

Lindgren tar över CUF i Halland

- SIMON CARLSSON

En utbytester­min i USA under en hätsk valperiod fick Emilia Lindgren att engagera sig politiskt. Nu är 23-åringen ny ordförande för Centerpart­iets ungdomsför­bund i Halland.

Emilia Lindgren kommer ursprungli­gen från Fegen men sedan tre år tillbaka bor hon i Varberg.

Förra hösten var hon mitt inne i sina studier i företagsek­onomi på Campus Varberg och gjorde en utbytester­min i USA, mitt under valet som slutade med att Donald Trump blev ny amerikansk president.

– Jag kände att det var dags att engagera sig, jag vill inte att det som hände i USA skulle hända här, säger Emilia Lindgren. Vad var det som du reagerade på främst?

– Det var väldigt mycket hat och hat är alltid väldigt hemskt. För mig har det alltid varit viktigt att alla är lika värda, både utifrån rasism och jämställdh­et, säger hon och fortsätter:

– Jag tillhör generation­en som ofta fick nya i klasskamra­ter från andra kulturer som andra behandlade illa. Jag ville alltid att de skulle vara med och den tiden färgade mig ganska mycket.

Uppväxten i Fegen har också färgat Emilia Lindgren i det politiska engagemang­et.

– Jag vet hur det är och jag vet vilka problem som finns. Jag vill ta tillbaka näringsliv­et till landsbygde­n, det går alldeles utmärkt att driva företag på landet och inte bara i storstäder­na.

Med mindre än ett år kvar till valet är partiernas mobiliseri­ng i full gång, så även för ungdomsför­bunden.

– Jag kommer vara väldigt aktiv, det kommer vara fullt ös. Sociala medier kommer ha stort fokus, men vi kommer även att synas på gator och torg.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Emilia Lindgren.
Bild: PRIVAT Emilia Lindgren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden