Hallandsposten

Lindau tar över som tränare i Snöstorp Nyhem

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Mitt under pågående division 3-kval presentera­r Snöstorp Nyhem en ny organisati­on inför nästa säsong. Peter Lindau, 44, tar över som tränare när Jonas Magnusson blir sportchef.

– Kul att vara tillbaka i seniorfotb­ollen, säger Peter som efter att i juni 2016 ha klivit av som tränare för IS Halmia sedan dess har kunnat följa fotbollen på avstånd.

– I år har jag tränat Astrios P03-lag och mest tittat på HBK:S matcher och ungdomsfot­boll. Det har varit skönt att efter drygt 25 år med uppstyrt schema fem, sex dagar i veckan ha kunnat vara ledig emellanåt, fortsätter Lindau.

För Snöstorp Nyhem är det en offensiv satsning inför framtiden.

– Ja, det är en tydlig signal att vi satsar uppåt igen oavsett vilken division det blir nästa år. Vi ska ligga på den övre halvan och undvika bottenstri­d i fortsättni­ngen, säger Snff-ordförande­n Sven Berkenäs och förklarar omorganisa­tionen:

– Jonas har funnits med som tränare och assisteran­de tränare i nio år så vi var överens om att det var hög tid för en förändring. Samtidigt ville vi behålla Jonas i föreningen för hans engagemang och kunskap och då var sportchefs­rollen som klippt och skuren där vi har haft ett glapp sedan Zeljko (Rukavina) hoppade av för ett och ett halvt år sedan.

DET VAR FÖR övrigt just Jonas Magnusson som för några veckor sedan tog den första kontakten och frågade om Peter ville efterträda honom som tränare i Snöstorp Nyhem.

– Ja, så var det faktiskt. Vi kunde inte avvakta kvalet för då hade vi tappat ytterligar­e tre veckor så jag frågade om han hade några planer för nästa år och efter bra diskussion­er under en dryg veckas tid tackade han ja, förklarar Jonas som redan det här året parallellt har tagit på sig mycket av sportchefs­rollen.

– Men på grund av min civila karriär (digital marknadsfö­rare) håller det inte i längden. Nu kan jag fokusera på värvningar, kontrakt, återväxt – ja, helheten i klubben.

PETER SER OCKSÅ fram emot sitt nya uppdrag:

– Snöstorp Nyhem är en förening med stor ungdomsver­ksamhet så jag hoppas kunna utveckla laget ytterligar­e i att spela med en internatio­nell touch och hjälpa fram talangerna.

Magnusson har också ett löfte att uppfylla till Lindau innan han lämnar över:

– Ja, jag har lovat Peter att han ska få ta hand om ett division 3-lag.

 ??  ??
 ?? Bild: PETER KORPI ?? TILLBAKA. Peter Lindau tar över som tränare i SNFF nästa år.
Bild: PETER KORPI TILLBAKA. Peter Lindau tar över som tränare i SNFF nästa år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden