Hallandsposten

Öresundsli­gan ett steg i rätt riktning för H/H

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

För första gången någonsin är Hylte/halmstad en del av Öresundsli­gan. I kväll sker den riktiga debuten när danska Amager kommer till Halmstad arena.

– Det fanns ett önskemål från tränarna att vi skulle spela fler matcher mot bättre motstånd under säsongen och då var Öresundsli­gan ett steg i rätt riktning, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/ Halmstad.

Öresundsli­gan startade 2015 och står nu inför sin tredje säsong. Mästare i våras blev Holte som slog Engelholm i finalen med 3–2.

SERIEN INNEHÅLLER TRE lag från Danmark (Holte, Bröndby och Amager) och tre från Sverige (Engelholm, Hylte/halmstad och Svedala), där H/H ersatt Gislaved som av ekonomiska skäl valde att hoppa av efter förra säsongen.

– Det kommer att kosta oss ungefär 45 000–50 000 kronor att vara med i ligan. Det låter inte som om det är så mycket pengar, men har man dem inte så blir det mycket. Vi får ta i lite hårdare för att klara av det och ger det resultat är det ju välinveste­rade slantar, säger Leif Nilsson.

Öresundsli­gan spelas i en rak serie där alla möter alla hemma och borta. Dock spelar H/H inga extra matcher mot de andra svenska lagen utan där är det resultaten i elitserien som räknas.

DÄRFÖR HAR H/H redan tre poäng eftersom det blev seger, 3–0, mot Svedala i elitseriep­remiären i söndags.

– Den största anledninge­n till att vi är med är att vi ska få bra matcher. Det viktiga är att vinna Sm-guld, men vi vill även vara med och slåss om titeln i Öresundsli­gan, konstatera­r Tony Westman, tränare i Hylte/halmstad.

Efter grundserie­n tar final four vid och själva slutspelet avgörs i Bröndby sista helgen i februari.

– Engelholm vann Sm-guldet i fjol på att de fick möta bra motstånd hela tiden medan vi vann de flesta matcherna i elitserien med 3–0. Man lär sig mycket av att möta bra lag och få ett slag på nosen ibland. Då får man jobba på de sakerna som inte var så bra.

Skadade Emma Mårtensdot­ter saknas även mot Amager och ersätts som libero av Daniele Kovacs de Lima. Borta är också nyförvärve­t Cornelia Rosenqvist som inte är spelklar efter flytten från Lund.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? NY STJÄRNA. Karis Watson blir en viktig spelare för Hylte/halmstad i jakten på Sm-guld och final i Öresundsli­gan.
Bild: ROGER LARSSON NY STJÄRNA. Karis Watson blir en viktig spelare för Hylte/halmstad i jakten på Sm-guld och final i Öresundsli­gan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden